ТУРСКА ПОСНА МУСАКА ОТКИДА КОЛИКО ЈЕ УКУСНА: Волеће је чак и љубитељи меса, а сочна је и мека као душа
Васкршњи пост је у току, важи за најдужи и најстрожи, а ми вам доносимо сјајан рецепт за турску посну мусаку која очарава укусом баш сваког!
Прави се врло лако, а изузетно је здрава, те је можете јести колико год желите без гриже савести.
Састојци:
1 кг тиквица
500 г патлиџана
1 главица лука
2 паприке
2 кромпира
500 мл парадајз пиреа
со и бибер по укусу
мало маслиновог уља
струк мирођије
струк першуна
Припрема:
Ољуштите тиквице и исеците их на кришке.
Након тога продинстајте сваку од њих неколико минута у маслиновом уљу.
У другој посуди продинстајте лук исецкан на ситно, патлиџан, паприке и кромпир. Додајте зачине и склоните с рингле.
У одговарајућу посуду за печење поређајте ред тиквица и одозго распоредите надев с патлиџаном.
Понављајте поступак до утрошка материјала и завршите мусаку редом тиквица. Прелијте све парадајз пиреом и ставите у загрејану рерну.
Кад течност уври јело је готово. Тако припремљена мусака се сервира посута исецканом мирођијом и першуном, а по жељи можете да додате и нарендан посни качкаваљ.
Уколико је правите када није у току пост, можете је прелити киселим млеком, укус добије потпуно другу димезију.
Kurir.rs/ Дневник