ПРЕЛЕПА ПРОЛЕЋНА ТОРТА ХРИСТОВ ВЕНАЦ Укус који одузима дах и не оставља никог равнодушним
Пролећна рапсодија или Хенина торта.
Коре: 6 беланаца, 6 кашика шећера, 2 кашике какаоа, 2 кашике брашна.
1. фил: 1 л млека са 200 г шећера скувати. Додати 10 кашика густина (као пудинг). У охлађену смесу додати 1 умућен маргарин.
2. фил: 12 жуманаца умутити са 12 кашика шећера и 8 кашика густина. Све укувати у 1 л млека. У охлађену смесу додати 1 умућен маргарин.
3. фил: 250 г млевених лешника прелити са 20 кашика врелог млека, додати 100 г рендане чоколаде. У охлађену смесу додати пола умућеног маргарина (300 г празних или пуњених ролера).
Филовање: Кора – половина првог фила, наређати ролере један до другог, друга половина белог фила (првог), кора – жути фил – црни фил – преко 20-так крем бананица исечених на колутиће – шлаг (300 г шлага на мерење).
Торту сећи попречно (никако уздужно) да би се видели ролери.
Цветове направити од густина, ратлука и шећера у праху, као и дршку на корпи. 250 г шећера у праху, 250 г белог ратлука, 250 г густина добро умесити тесто, поделити у неколико боја и правити цветове.