Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

PRELEPA PROLEĆNA TORTA HRISTOV VENAC Ukus koji oduzima dah i ne ostavlja nikog ravnodušnim

22.02.2025. 10:55 11:11
Piše:
Izvor:
Krstarica/Dnevnik
1
Foto: Pexels.com

Prolećna rapsodija ili Henina torta.

Kore: 6 belanaca, 6 kašika šećera, 2 kašike kakaoa, 2 kašike brašna.

1. fil: 1 l mleka sa 200 g šećera skuvati. Dodati 10 kašika gustina (kao puding). U ohlađenu smesu dodati 1 umućen margarin.

2. fil: 12 žumanaca umutiti sa 12 kašika šećera i 8 kašika gustina. Sve ukuvati u 1 l mleka. U ohlađenu smesu dodati 1 umućen margarin.

3. fil: 250 g mlevenih lešnika preliti sa 20 kašika vrelog mleka, dodati 100 g rendane čokolade. U ohlađenu smesu dodati pola umućenog margarina (300 g praznih ili punjenih rolera).

Filovanje: Kora – polovina prvog fila, naređati rolere jedan do drugog, druga polovina belog fila (prvog), kora – žuti fil – crni fil – preko 20-tak krem bananica isečenih na kolu­tiće – šlag (300 g šlaga na merenje).

Tortu seći poprečno (nikako uzdužno) da bi se videli roleri.

Cvetove napraviti od gustina, ratluka i šećera u prahu, kao i dršku na korpi. 250 g šećera u prahu, 250 g belog ratluka, 250 g gustina dobro umesiti testo, podeliti u nekoliko boja i praviti cvetove.

 

Krstarica

Izvor:
Krstarica/Dnevnik
Piše:
Pošaljite komentar