ПОСНИ ВАНИЛА МАФИНИ: Укућани ће се отимати за сваки залогај
Ови неодољиви слаткиши освајају својом мекоћом и богатим укусом ваниле, а можете додати и омиљено воће по избору...
Састојци:
две и по шоље брашна
шоља шећера
кашичица и по прашка за пециво
пола кашичице соде бикарбоне
прстохват соли
шоља и по бадемовог млека
пола шоље смеђег шећера
пола шоље сунцокретовог уља
две кашике екстракта ваниле
Још потребно, за фил:
пола шоље маргарина
три шоље шећера
две кашике бадемовог млека
пола кашичице екстракта ваниле
воће по избор
Припрема:
Помешати брашно, шећер, прашак за пециво, соду бикарбону и со.
У другој посуди помешати бадемово млеко, смеђи шећер, уље и екстракт ваниле. Додати у чинију са брашном и све добро сјединити.
Излити у подмазане калупе за мафине и пећи у рерни на 180 степени 20-22 минута.
У међувремену миксером умутити маргарин са шећером, млеком и ванилом.
Филовати охлађене мафине и послужити.
Informеr.rs/ Дневник