ПОСНЕ ШПАГЕТЕ НА ВОДИ Једноставно се припремају, а толико су УКУСНЕ да нећете ни приметити да у тањиру НЕМА НИ УЉА, НИ МЕСА
Почео је Госпојински пост и том приликом вам доносимо посно јело на води које ћете обожавати.
Састојци:
250 г посних шпагета,
150 г младог спанаћа,
100 г печурки (шампињона),
2 чена белог лука,
50мл парадајз соса,
бибер,
со,
оригано,
печени сусам,
1 кашика намаза од сусама,
1 кашика соја соса.
Припрема:
Шпагете налити водом и ставити у шерпу да се кувају. Спанаћ прелити врелом водом и оставити 2,3 мин да омекша. Печурке исећи на коцке, па ситно исецкати и бели лук. На тигањ ставити таан, оставити мало да се загреје, па ставити кашику воде да се не залепи. Додати печурке и бели лук. Спанаћ исцедити и самлети у сецку или исецкати на тракице, па додати у тигањ.
Додати со, бибер, оригано и соја сос, па прелити парадајз сосом. Додати сусам, па мешати да се сви састојци сједине, кувати 2,3 минута. Скуване шпагете исцедити и додати у сос, оставити минут, два поклопљено и послужити.
Подсећамо, Великогоспојински пост је почео данас, на дан Светих мученика Макавеја, и траје две недеље. Овај пост, један од најстрожих у хришћанској традицији, обележава се у знак сећања на смрт Пресвете Богородице и њен узлет на небо.
Дневник/поснајела