Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ПОСНЕ ШПАГЕТЕ НА ВОДИ Једноставно се припремају, а толико су УКУСНЕ да нећете ни приметити да у тањиру НЕМА НИ УЉА, НИ МЕСА

14.08.2024. 23:38 23:45
Пише:
Фото: pixabay.com

Почео је Госпојински пост и том приликом вам доносимо посно јело на води које ћете обожавати.

Састојци:

250 г посних шпагета,

150 г младог спанаћа,

100 г печурки (шампињона),

2 чена белог лука,

50мл парадајз соса,

бибер,

со,

оригано,

печени сусам,

1 кашика намаза од сусама,

1 кашика соја соса.

Припрема:

Шпагете налити водом и ставити у шерпу да се кувају. Спанаћ прелити врелом водом и оставити 2,3 мин да омекша. Печурке исећи на коцке, па ситно исецкати и бели лук. На тигањ ставити таан, оставити мало да се загреје, па ставити кашику воде да се не залепи. Додати печурке и бели лук. Спанаћ исцедити и самлети у сецку или исецкати на тракице, па додати у тигањ.

Додати со, бибер, оригано и соја сос, па прелити парадајз сосом. Додати сусам, па мешати да се сви састојци сједине, кувати 2,3 минута. Скуване шпагете исцедити и додати у сос, оставити минут, два поклопљено и послужити.

Подсећамо, Великогоспојински пост је почео данас, на дан Светих мученика Макавеја, и траје две недеље. Овај пост, један од најстрожих у хришћанској традицији, обележава се у знак сећања на смрт Пресвете Богородице и њен узлет на небо.

Дневник/поснајела

Пише:
Пошаљите коментар
ПОЧИЊЕ ВЕЛИКОГОСПОЈИНСКИ ПОСТ Најкраћи, али најстрожи; Ове грешке не смете никако правити

ПОЧИЊЕ ВЕЛИКОГОСПОЈИНСКИ ПОСТ Најкраћи, али најстрожи; Ове грешке не смете никако правити

13.08.2024. 17:40 17:49