POSNE ŠPAGETE NA VODI Jednostavno se pripremaju, a toliko su UKUSNE da nećete ni primetiti da u tanjiru NEMA NI ULJA, NI MESA
Počeo je Gospojinski post i tom prilikom vam donosimo posno jelo na vodi koje ćete obožavati.
Sastojci:
250 g posnih špageta,
150 g mladog spanaća,
100 g pečurki (šampinjona),
2 čena belog luka,
50ml paradajz sosa,
biber,
so,
origano,
pečeni susam,
1 kašika namaza od susama,
1 kašika soja sosa.
Priprema:
Špagete naliti vodom i staviti u šerpu da se kuvaju. Spanać preliti vrelom vodom i ostaviti 2,3 min da omekša. Pečurke iseći na kocke, pa sitno iseckati i beli luk. Na tiganj staviti taan, ostaviti malo da se zagreje, pa staviti kašiku vode da se ne zalepi. Dodati pečurke i beli luk. Spanać iscediti i samleti u secku ili iseckati na trakice, pa dodati u tiganj.
Dodati so, biber, origano i soja sos, pa preliti paradajz sosom. Dodati susam, pa mešati da se svi sastojci sjedine, kuvati 2,3 minuta. Skuvane špagete iscediti i dodati u sos, ostaviti minut, dva poklopljeno i poslužiti.
Podsećamo, Velikogospojinski post je počeo danas, na dan Svetih mučenika Makaveja, i traje dve nedelje. Ovaj post, jedan od najstrožih u hrišćanskoj tradiciji, obeležava se u znak sećanja na smrt Presvete Bogorodice i njen uzlet na nebo.
Dnevnik/posnajela