Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

POSNE ŠPAGETE NA VODI Jednostavno se pripremaju, a toliko su UKUSNE da nećete ni primetiti da u tanjiru NEMA NI ULJA, NI MESA

14.08.2024. 23:38 23:45
Piše:
Foto: pixabay.com

Počeo je Gospojinski post i tom prilikom vam donosimo posno jelo na vodi koje ćete obožavati.

Sastojci:

250 g posnih špageta,

150 g mladog spanaća,

100 g pečurki (šampinjona),

2 čena belog luka,

50ml paradajz sosa,

biber,

so,

origano,

pečeni susam,

1 kašika namaza od susama,

1 kašika soja sosa.

Priprema:

Špagete naliti vodom i staviti u šerpu da se kuvaju. Spanać preliti vrelom vodom i ostaviti 2,3 min da omekša. Pečurke iseći na kocke, pa sitno iseckati i beli luk. Na tiganj staviti taan, ostaviti malo da se zagreje, pa staviti kašiku vode da se ne zalepi. Dodati pečurke i beli luk. Spanać iscediti i samleti u secku ili iseckati na trakice, pa dodati u tiganj.

Dodati so, biber, origano i soja sos, pa preliti paradajz sosom. Dodati susam, pa mešati da se svi sastojci sjedine, kuvati 2,3 minuta. Skuvane špagete iscediti i dodati u sos, ostaviti minut, dva poklopljeno i poslužiti.

Podsećamo, Velikogospojinski post je počeo danas, na dan Svetih mučenika Makaveja, i traje dve nedelje. Ovaj post, jedan od najstrožih u hrišćanskoj tradiciji, obeležava se u znak sećanja na smrt Presvete Bogorodice i njen uzlet na nebo.

Dnevnik/posnajela

Piše:
Pošaljite komentar
POČINJE VELIKOGOSPOJINSKI POST Najkraći, ali najstroži; Ove greške ne smete nikako praviti

POČINJE VELIKOGOSPOJINSKI POST Najkraći, ali najstroži; Ove greške ne smete nikako praviti

13.08.2024. 17:40 17:49