Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

POGLEDAJTE PREDLOG JELOVNIKA ZA NEDELJU DANA! Ovih 7 posnih ručkova na vodi su veoma zdravi, NEĆETE OSTATI GLADNI!

10.03.2025. 16:28 16:49
Piše:
Izvor:
Stil.kurir.rs
rucak
Foto: freepik

Ovih 7 obroka koji se pripremaju na vodi nisu samo lagani, već su i neverovatno izdašni i zdravi, a posni su. Od pasulja do paprika punjenih povrćem, svaki od ovih ručkova pruža sve što vam treba da se osećate odlično.

1. Posni pasulj

Sastojci:

300 g pasulja

1 glavica crnog luka

2 šargarepe

2 čena belog luka

1 lovorov list

So, biber, aleva paprika

пасуљ
Foto: freepik

Priprema:

Pasulj potopiti u vodi preko noći.

Sutradan ga isprati i staviti da se kuva u svežoj vodi.

Kada omekša, dodati sitno seckan crni i beli luk, rendane šargarepe i lovorov list.

Kuvati dok povrće ne omekša, pa dodati so, biber i alevu papriku.

 

2. Kupus na vodi

Sastojci:

1 glavica svežeg ili kiselog kupusa

1 crni luk

1 šargarepa

1 krompir

So, biber, lovorov list

kupus
Foto: freepik

Priprema:

Kupus iseći na tanke trakice i staviti u šerpu sa seckanim krompirom i šargarepom.

Dodati sitno seckan luk i lovorov list, naliti vodom.

Kuvati dok kupus ne omekša, zatim začiniti po ukusu.

 

3. Rižoto sa povrćem

Sastojci:

1 šolja pirinča

1 šargarepa

1 crvena paprika

1 tikvica

So, biber

rizoto
Foto: freepik

Priprema:

Pirinač oprati i staviti da se kuva u vodi.

U drugoj šerpi na malo vode dinstati sitno seckanu šargarepu, papriku i tikvicu dok ne omekšaju.

Sjediniti povrće sa skuvanim pirinčem i začiniti po ukusu.

 

4. Posna boranija

Sastojci:

300 g boranije

1 crni luk

1 krompir

1 šargarepa

So, biber, lovorov list

boranija
Foto: freepik

Priprema:

Boraniju očistiti i staviti da se kuva sa seckanim krompirom i šargarepom.

Dodati sitno iseckan crni luk i lovorov list.

Kuvati dok povrće ne omekša, zatim začiniti po ukusu.

 

5. Grilovane tikvice i pečurke bez ulja

Sastojci:

2 tikvice

200 g šampinjona

So, biber

grilovano
Foto: freepik

Priprema:

Tikvice iseći na kolutove, a pečurke prepoloviti.

Ugrijati tiganj i peći povrće bez ulja, na srednjoj temperaturi, dok ne omekša.

Posoliti i pobiberiti po ukusu.

 

6. Sočivo sa povrćem

Sastojci:

200 g sočiva

1 crni luk

1 šargarepa

1 paradajz

So, biber, lovorov list

socivo
Foto: freepik

Priprema:

Sočivo oprati i kuvati u vodi sa lovorovim listom.

Dodati sitno seckan luk, rendanu šargarepu i iseckan paradajz.

Kuvati dok se sve ne sjedini, zatim začiniti po ukusu.

 

7. Paprike punjene pirinčem i povrćem

Sastojci:

4 babure

1 šolja pirinča

1 crni luk

1 šargarepa

1 paradajz

So, biber

paprika
Foto: freepik

Priprema:

Paprike izdubiti, a pirinač skuvati u vodi.

U šerpi na malo vode dinstati sitno seckani crni luk, rendanu šargarepu i iseckan paradajz dok ne omekšaju.

Sjediniti sa pirinčem i time napuniti paprike.

Poređati ih u šerpu, naliti vodom i kuvati dok ne omekšaju.

Stil.Kurir

Izvor:
Stil.kurir.rs
Piše:
Pošaljite komentar