ПИТА АЈВАРУША СА СИРОМ И ШУНКОМ Готова за пола сата, а потребна вам само једна посуда
Ову питу која се припрема брзо и једноставно, можете послужити за доручак или вечеру.
Потребно је:
6-7 готових кора
200 гр сира
100 гр шунке сецкане
4 кашике ајвара
2 јаја
2 кашике гриза
30 мл маслиновог уља
50 гр ренданог качкаваља
1/2 прашка за пециво
мало киселе воде
Припрема:
Умутити јаја, додати гриз, прашак за пецивио и пола уља. Прву кору попрскати уљем и киселом водом, додати другу преко ње.
Премазати са јајима, пола ајвара, разбацати сецкану шунку, издробљен сир и рендан качкаваљ. Ставити још једну кору. Премазати уљем, јајима, ајварем.
Додати шунку, сир и качкаваљ. На крају додати још једну кору и премазати јајима, савити странице и увити.
Премазати остатком смесе јаја и гриза и посути по жељи љуспицама бадема. Пећи на200 степени око 45 минута.