Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

OVO JE NAJBOLJI TRIK ZA PALAČINKE Nije do sastojaka; Iznenadićete se kako će uspevati

22.05.2024. 20:30 20:41
Piše:
Foto: ilustracija/pixabay

Primenite ovaj jednostavan trik koji će poboljšati ukus palačinki.

Ne morate da menjate ništa u vašem receptu, samo sledite ove savete.

Pustite da smesa odstoji nekoliko sati ili preko noći

Ako želite preukusne palačinke, najbolje je da ih pripremite nekoliko sati pre pečenja, ili ostavite u friđideru preko noći. To razvija gluten, ključni protein za teksturu testa prisutan u pšeničnom brašnu. Takođe, nemojte da smesa bude hladna pre pečenja, nego sobne temperature. 

A evo koje su najčešće greške koje se potkradu i iskusnim domaćicama

Previše mesite testo

Ako previše mesite testo dobićete žilave palačinke.

Odmah pravite palačinke 

Ostavite smesu za palačinke 30 do 45 minuta da odmori, pa tek onda pecite. Dobićete pahuljaste i lagane palačinke. 

Pečete na pogrešnoj temperaturi

Ako je vatra prejaka izgoreće po krajevima, a sredina palačinki će ostati sirova. Ako je vatra preslaba dok sve ispečete, prve palačinke će se ohladiti.

Dodajete smesu za palačinke na hladan tiganj 

Nemojte ovo nikada da radite, već zagrejte tiganj na umerenoj vatri oko tri minuta, pre nego što dodate smesu. 

Dnevnik.rs/Alo.rs

Piše:
Pošaljite komentar