Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ОВА ХРАНА НИЈЕ ЗА ”ЕРФРАЈЕР”

ОВИХ ПЕТ СТВАРИ НИКАД НЕМОЈТЕ ПЕЋИ У ФРИТЕЗИ НА ВРУЋ ВАЗДУХ Њихов укус ће вас разочарати

06.11.2024. 15:20 15:41
Пише:
Дневник
Фото: Printscreen YouTube / Webspoon World

Иако врло практичана, фритеза на ваздух има своје мане. Одређена јела и намирнице нису добар пар са кухињском сензацијом која је залудела купце широм света.

Фритеза на врући зрак, постала је омиљена због своје способности да припреми храну брже и здравије од традиционалних метода пржења.

Ипак, иако се многи куну у његову ефикасност, постоје одређене грешке које корисници често праве.

Постоји неколико намирница које би требало избегавати у фритези на врући зрак, јер она није погодна за њихову припрему.
Ако сте љубитељ овог апарата или тек размишљате да га набавите, важно је да знате шта никако не треба да стављате у фритезу.

Влажна смеса за поховање

Фритеза на врући зрак није дизајнирана за припрему храну у форми влажне смесе.

За разлику од дубоког пржења, које брзо ствара хрскаву корицу, фритеза на врући зрак неће моћи да постигне жељени ефекат са влажним састојцима.

Уместо хрскаве коре, добићете лепљиву, можда чак и растопљену смесу, што значи неред који ћете морати да очистите.

Сланина

Иако може деловати примамљиво, припрема сланине у фритези на врући зрак није најбоља идеја.
Сланина је масна и, када се пржи у овом апарату, маст која капље може изазвати димљење, прскање и непријатне мирисе.

Осим тога, сланина се не кува равномерно, па је боље користити традиционалну методу пржења на тигању или у рерни.

Свеже зеленило

Зелено лиснато поврће, попут кеља, дефинитивно не треба припремати у фритези.
Ове намирнице су превише лагане и лако ће се подићи у ваздух због струјања, што значи да се неће равномерно испећи.

Уместо да добијете хрскаве грицкалице, имаћете неред у апарату и спжене листиће који нису јестиви.

Сир

Припрема сира у фритези на врући зрак је честа грешка, нарочито када покушавате да припремите, на пример, поховани сир.
Фритеза на врући зрак није дубоко пржење, и не ствара ону брзу, чврсту корицу која је неопходна да би сир остао у комаду унутар теста.

Уместо тога, резултат ће бити растопљени сир који се разлива и прави неред, што вам неће пружити жељени ужитак у јелу.

Пљескавице

Ако желите да припремите сочне пљескавице у фритези на врући зрак, можда ћете бити разочарани.
Фритеза неће моћи да створи онај карактеристични "запечени" спољашњи слој, који је кључан за добар бургер.

Осим тога, унутрашњост пљескавице може бити недовољно печена, док споља неће бити довољно хрскава.

Због тога је боље користити традиционалну рерну за припрему меса попут пљескавица.

 

24седам

Извор:
Дневник, 24седам
Пише:
Пошаљите коментар