ОВАЈ СРПСКИ ДОРУЧАК су сви заборавили: ЧИСТИ ЦРЕВА, УБРЗАВА МЕТАБОЛИЗАМ; И ЈЕФТИН И ЗДРАВ, треба га јести бар једном недељно
За све они који нису пробали или који не знају, палента је једно врло занимљиво јело, порекло води из лепе земље Италије.
Она представља једну врло здраву намирницу која се прави од кукурузног гриза. Можете је пронаћи у кесицама и разним паковањима и можете је спремити на безброј начина, а сваки од њих представља задовољство за себе.
Паленту би требало да конзумирамо бар једном недељно јер чисти црева и убрзава метаболизам, а потпуно је непотребно да вам говоримо колико је здравији избор од пекаре.
Рецепт:
За једну порцију ставите 2 дл воде да прокључа, ставите кашику соли и кашику масти или уља. Кад вода проври, склоните са рингле и додајте две и по кашике паленте. Мешајте на нижој температури два до три минута.
Паленти можете додати сир, кајмак, ланено семе, семенке сунцокрета, ајвар…
Крстарица