Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ОВАЈ СРПСКИ ДОРУЧАК су сви заборавили: ЧИСТИ ЦРЕВА, УБРЗАВА МЕТАБОЛИЗАМ; И ЈЕФТИН И ЗДРАВ, треба га јести бар једном недељно

16.06.2024. 09:39 10:20
Пише:
Фото: Youtube Printscreen

За све они који нису пробали или који не знају, палента је једно врло занимљиво јело, порекло води из лепе земље Италије.

Она представља једну врло здраву намирницу која се прави од кукурузног гриза. Можете је пронаћи у кесицама и разним паковањима и можете је спремити на безброј начина, а сваки од њих представља задовољство за себе.

Паленту би требало да конзумирамо бар једном недељно јер чисти црева и убрзава метаболизам, а потпуно је непотребно да вам говоримо колико је здравији избор од пекаре.

Рецепт:

За једну порцију ставите 2 дл воде да прокључа, ставите кашику соли и кашику масти или уља. Кад вода проври, склоните са рингле и додајте две и по кашике паленте. Мешајте на нижој температури два до три минута.

Паленти можете додати сир, кајмак, ланено семе, семенке сунцокрета, ајвар…

Крстарица

Пише:
Пошаљите коментар
У селу личких и кордунашких колониста палента народна хранитељица

У селу личких и кордунашких колониста палента народна хранитељица

04.07.2023. 10:34 10:39
КАЧАМАК НА РАВНОЈ ГОРИ ПЕТ ПУТА ЈЕФТИНИЈИ НЕГО У ЦРНОЈ ГОРИ Некада сиротињска храна сада прави деликатес (ФОТО)

КАЧАМАК НА РАВНОЈ ГОРИ ПЕТ ПУТА ЈЕФТИНИЈИ НЕГО У ЦРНОЈ ГОРИ Некада сиротињска храна сада прави деликатес (ФОТО)

12.03.2024. 08:13 08:21