clear sky
4°C
05.02.2025.
Нови Сад
eur
117.0992
usd
112.8015
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ОТКРИВЕНА ТАЈНА САВРШЕНОГ ПИРЕА: Млеко не спашава ствар, ево у чему је цака

05.02.2025. 18:20 18:23
Пише:
Извор:
Дневник/Крстарица
Pixabay.com/Meal, Food, Nourishment image. Free for use
Фото: Pixabay.com/Meal, Food, Nourishment image. Free for use

Избегните грешку коју прави већина домаћица.

Пире кромпир у ресторанима се веома разликује од домаћег, а не ради се само о томе како је сервиран и што нема ниједну грудвицу. Обично садржи и неки тајни састојак који вам професионални кувари никада не би открили, а који му даје „шмек“…

На друштвеној мрежи ТикТок наићи ћете на прегршт савета о томе како да припремите јаја, месо, пицу и нека од најпростијих јела, међу којима је и пире кромпир.

„Food blogerka“ Елена Голутсова, победница једног кулинарског такмичења у Русији, поделила је један од својих трикова за јело без премца.

Да би пире био кремаст попут маслаца, неопходно је осушити кромпир након кувања, а затим га притиснути кроз сито. На овај начин ће јело бити још компактније. Након тога, потребно је додати не хладно (као што сви обично раде), већ вруће кувано млеко и умутити смесу. Можете то да урадите миксером, ручно или у блендеру. Мућење ће јело „обогатити“ ваздухом, што ће га учинити ваздушастијим и „лакшим“.

Осим тога, на овај начин ће пире постати за неколико нијанси светлији од оног који није био умућен. 

Још једна тајна искусне куварице је да растопи путер пре него што га дода у кромпир.

Krstarica.com

Извор:
Дневник/Крстарица
Пише:
Пошаљите коментар