clear sky
19°C
13.03.2025.
Нови Сад
eur
117.0992
usd
112.8015
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

У ЊИМА МОЖЕТЕ УЖИВАТИ И ЗА ВРЕМЕ ПОСТА Хиландарске ванилице носе поносно име, данима можете уживати у укусним залогајима

13.03.2025. 10:57 11:06
Пише:
Извор:
Стил, Курир/Дневник
kolac
Фото: Pexels.com, ilustracija

Овај колач се спрема једноставно- треба вам 35 минута за цео процес, а у укусним залогајима уживаћете данима

Потребни састојци:

250 г маргарина
500 г меког брашна
60 г прах шећера
сок од 1 лимуна
пекмез од кајсија

kolac
Фото: Pexels.com, ilustracija

1. Маргарин умутите са шећером и додајте сок од лимуна. Додајте брашно и замесите тесто. Оклагијом га развуците на пола центиметра дебљине. Калупом вадите ванилице и ређајте их на плех са пеки папиром.

2. Пеците у рерни на тихој ватри и пазите да остану беле. По два кружића спајајте пекмезом. Уваљајте их у прах шећер помешан с ванилом.

Извор:
Стил, Курир/Дневник
Пише:
Пошаљите коментар