Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

U NJIMA MOŽETE UŽIVATI I ZA VREME POSTA Hilandarske vanilice nose ponosno ime, danima možete uživati u ukusnim zalogajima

13.03.2025. 10:57 11:06
Piše:
Izvor:
Stil, Kurir/Dnevnik
kolac
Foto: Pexels.com, ilustracija

Ovaj kolač se sprema jednostavno- treba vam 35 minuta za ceo proces, a u ukusnim zalogajima uživaćete danima

Potrebni sastojci:

250 g margarina
500 g mekog brašna
60 g prah šećera
sok od 1 limuna
pekmez od kajsija

kolac
Foto: Pexels.com, ilustracija

1. Margarin umutite sa šećerom i dodajte sok od limuna. Dodajte brašno i zamesite testo. Oklagijom ga razvucite na pola centimetra debljine. Kalupom vadite vanilice i ređajte ih na pleh sa peki papirom.

2. Pecite u rerni na tihoj vatri i pazite da ostanu bele. Po dva kružića spajajte pekmezom. Uvaljajte ih u prah šećer pomešan s vanilom.

Izvor:
Stil, Kurir/Dnevnik
Piše:
Pošaljite komentar