Несвакидашња ПОСНА ПРОЈА очас посла је направите: Један састојак јој даје ПОСЕБАН ШМЕК
Овакву проју још нисте пробали, а лепша не постоји
Проја спада у омиљена пецива на нашим просторима, па је самим тим добила много интересантних верзија.
Често је правимо у облику мафина, популарни су рецепти с јогуртом и киселим млеком, а у летњим данима је омиљена сочна проја с тиквицама.
Међутим, мало је позната проја с млевеним орасима и вином, која има необичан, а ипак донекле познат укус, веома је сочна и издашна.
Састојци:
2 шоље белог брашна
1 кесица прашка за пециво
2 шоље млевених ораха
2 шоље кукурузног брашна
1 шоља вина
2 шоље киселе воде
½ шоље уља
Припрема:
У једној чинији помешајте бело и кукурузно брашно с млевеним орасима, па им додајте прашак за пециво.
Мало по мало, додајте минералну воду и вино, уз непрестано мешање да бисте разбили грудвице, а на крају и уље и све добро промешајте.
Кад буде компактно, сипајте у плех, који сте претходно обложили пек-папиром.
Пеците у рерни загрејаној на 180 степени око 45 минута.
Крстарица.рс/ Дневник