light snow
1°C
01.01.2025.
Нови Сад
eur
117.0149
usd
112.4386
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Несвакидашња ПОСНА ПРОЈА очас посла је направите: Један састојак јој даје ПОСЕБАН ШМЕК

29.12.2024. 12:11 12:22
Пише:
Извор:
Дневник/ Крстарица
пита
Фото: Pixabay.com

Овакву проју још нисте пробали, а лепша не постоји

Проја спада у омиљена пецива на нашим просторима, па је самим тим добила много интересантних верзија.

Често је правимо у облику мафина, популарни су рецепти с јогуртом и киселим млеком, а у летњим данима је омиљена сочна проја с тиквицама.

Међутим, мало је позната проја с млевеним орасима и вином, која има необичан, а ипак донекле познат укус, веома је сочна и издашна.

Састојци:

    2 шоље белог брашна

    1 кесица прашка за пециво

    2 шоље млевених ораха

    2 шоље кукурузног брашна

    1 шоља вина

    2 шоље киселе воде

    ½ шоље уља

Припрема:

    У једној чинији помешајте бело и кукурузно брашно с млевеним орасима, па им додајте прашак за пециво.

    Мало по мало, додајте минералну воду и вино, уз непрестано мешање да бисте разбили грудвице, а на крају и уље и све добро промешајте.

    Кад буде компактно, сипајте у плех, који сте претходно обложили пек-папиром.

    Пеците у рерни загрејаној на 180 степени око 45 минута.

Крстарица.рс/ Дневник

Извор:
Дневник/ Крстарица
Пише:
Пошаљите коментар