light rain
11°C
01.03.2025.
Нови Сад
eur
117.0992
usd
112.8015
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Укусна, сочна и лако се припрема

НЕОДОЉИВА ЛЕЊА ПИТА СА БУНДЕВОМ Рецепт за савршену, слатку и мирисну десертну ужину

01.03.2025. 15:19 15:31
Пише:
Извор:
Трпеза. Ало
пита
Фото: freepik

Неодољива и сочна, узећете парче више.

Потребно је:

200 г маргарина

150 г шећера

350 г брашна

кесица прашака за пециво

2 јаја 

рендана лимунова кора лимуна 

1 дцл млека 

За фил:

1 кг бундеве 

200 г шећера

1 кашичица цимета

За посипање:

шећер у праху

Припрема:

Рерну загрејте на 250 степени. Умутите омекшали маргарин са шећером па додајте јаја и жуманце. Онда умешајте брашно помешано са прашком за пециво, млеко и рендану кору лимуна. Очистите и нарендајте бундеву па је издинстајте са шећером на мало уља. Додајте цимет.  Руком умесите тесто па га поделите на 2 дела. Једну кору развуците оклагијом до величине тепсије. Затим пребаците у плех обложен пек папиром. Равномерно нанесите фил преко коре. Преко равномерно распоредите фил: Оклагијом развуците другу кору па је распоредите преко фила. Пеците око 20 минута, у рерни загрејаној на 250 степени, тј.док не порумени. На крају поспите лењу питу шећером у праху па сеците и служите.

Извор:
Трпеза. Ало
Пише:
Пошаљите коментар