Укусна, сочна и лако се припрема
НЕОДОЉИВА ЛЕЊА ПИТА СА БУНДЕВОМ Рецепт за савршену, слатку и мирисну десертну ужину
Неодољива и сочна, узећете парче више.
Потребно је:
200 г маргарина
150 г шећера
350 г брашна
кесица прашака за пециво
2 јаја
рендана лимунова кора лимуна
1 дцл млека
За фил:
1 кг бундеве
200 г шећера
1 кашичица цимета
За посипање:
шећер у праху
Припрема:
Рерну загрејте на 250 степени. Умутите омекшали маргарин са шећером па додајте јаја и жуманце. Онда умешајте брашно помешано са прашком за пециво, млеко и рендану кору лимуна. Очистите и нарендајте бундеву па је издинстајте са шећером на мало уља. Додајте цимет. Руком умесите тесто па га поделите на 2 дела. Једну кору развуците оклагијом до величине тепсије. Затим пребаците у плех обложен пек папиром. Равномерно нанесите фил преко коре. Преко равномерно распоредите фил: Оклагијом развуците другу кору па је распоредите преко фила. Пеците око 20 минута, у рерни загрејаној на 250 степени, тј.док не порумени. На крају поспите лењу питу шећером у праху па сеците и служите.