Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Ukusna, sočna i lako se priprema

NEODOLJIVA LENJA PITA SA BUNDEVOM Recept za savršenu, slatku i mirisnu desertnu užinu

01.03.2025. 15:19 15:31
Piše:
Izvor:
Trpeza. Alo
пита
Foto: freepik

Neodoljiva i sočna, uzećete parče više.

Potrebno je:

200 g margarina

150 g šećera

350 g brašna

kesica prašaka za pecivo

2 jaja 

rendana limunova kora limuna 

1 dcl mleka 

Za fil:

1 kg bundeve 

200 g šećera

1 kašičica cimeta

Za posipanje:

šećer u prahu

Priprema:

Rernu zagrejte na 250 stepeni. Umutite omekšali margarin sa šećerom pa dodajte jaja i žumance. Onda umešajte brašno pomešano sa praškom za pecivo, mleko i rendanu koru limuna. Očistite i narendajte bundevu pa je izdinstajte sa šećerom na malo ulja. Dodajte cimet.  Rukom umesite testo pa ga podelite na 2 dela. Jednu koru razvucite oklagijom do veličine tepsije. Zatim prebacite u pleh obložen pek papirom. Ravnomerno nanesite fil preko kore. Preko ravnomerno rasporedite fil: Oklagijom razvucite drugu koru pa je rasporedite preko fila. Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 250 stepeni, tj.dok ne porumeni. Na kraju pospite lenju pitu šećerom u prahu pa secite i služite.

Izvor:
Trpeza. Alo
Piše:
Pošaljite komentar