Ukusna, sočna i lako se priprema
NEODOLJIVA LENJA PITA SA BUNDEVOM Recept za savršenu, slatku i mirisnu desertnu užinu
Neodoljiva i sočna, uzećete parče više.
Potrebno je:
200 g margarina
150 g šećera
350 g brašna
kesica prašaka za pecivo
2 jaja
rendana limunova kora limuna
1 dcl mleka
Za fil:
1 kg bundeve
200 g šećera
1 kašičica cimeta
Za posipanje:
šećer u prahu
Priprema:
Rernu zagrejte na 250 stepeni. Umutite omekšali margarin sa šećerom pa dodajte jaja i žumance. Onda umešajte brašno pomešano sa praškom za pecivo, mleko i rendanu koru limuna. Očistite i narendajte bundevu pa je izdinstajte sa šećerom na malo ulja. Dodajte cimet. Rukom umesite testo pa ga podelite na 2 dela. Jednu koru razvucite oklagijom do veličine tepsije. Zatim prebacite u pleh obložen pek papirom. Ravnomerno nanesite fil preko kore. Preko ravnomerno rasporedite fil: Oklagijom razvucite drugu koru pa je rasporedite preko fila. Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 250 stepeni, tj.dok ne porumeni. Na kraju pospite lenju pitu šećerom u prahu pa secite i služite.