Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

NAPRAVITE TAJLANDSKI OMLET Ovo ga razlikuje od domaće verzije UKUS ĆE VAS ODUŠEVITI

25.03.2025. 21:18 21:28
Piše:
Izvor:
Indeks.hr
јаје
Foto: pexels/Ilustracija

Tajlandski omlet kai jeow mnogima je poznat kao odlična ulična hrana.

 Turisti ga rado kupuju i jedu na ulici, a zapravo se radi o "običnom" omletu kojem se dodaje tek nekoliko sastojaka koji ga čine potpuno drugačijim od onih na koje smo navikli. Osim toga, najbitnija razlika zapravo je u načinu pečenja - Tajlanđani ovaj omlet peku u dubokom ulju na jakoj vatri, što mu daje prepoznatljivu hrskavu teksturu s penastim i mekanim delovima unutra.

Lako ga možete napraviti i kod kuće, a jedan od ključnih sastojaka koji im i daje specifičan ukus je riblji umak. Dodaje se još i mladi luk, a može se koristiti i kuvana riža ili sriracha umak.

Potrebni sastojci
mladi luk
jaje
riblji umak
 

Kako se priprema
Zagrijte ulje, pa razbijte jaje u zd‌jelu i pomiješajte ga sa sitno sjeckanim mladim lukom i ribljim umakom. Ulijte u tavu i pržite dok ne poprimi zlatnu boju, pa okrenite lopaticom i pržite drugu stranu. Ugasite vatru i poslužite - možete skuhati rižu, pa ga servirati na podlozi od riže sa sriracha umakom ili kečapom.

(Indeks.hr)

Izvor:
Indeks.hr
Piše:
Pošaljite komentar
TAJLANDSKI UKUSI U DNEVNOJ SOBI BRIDŽIT DŽONS! Legendarni londonski STAN DOBIO novu namenu i „novi život“ (VIDEO)

Filmski, a i gastronomski užitak!

Бриџит Џонс

TAJLANDSKI UKUSI U DNEVNOJ SOBI BRIDŽIT DŽONS! Legendarni londonski STAN DOBIO novu namenu i „novi život“ (VIDEO)

06.11.2024. 18:59 19:09