(ВИДЕО) НАПРАВИТЕ ПОСНУ ПАСТУ ЗА САМО 15 МИНУТА Све се спрема у једној посуди, нема прљања судова
Ако волите специјалитете који се припремају брзо и лако, те у једној посуди, имамо савршен предлог. Паста са карамелизованим луком је неодољиво сочна и укусна, а око ње нема труда и муке, па је сјајна варијанта за тренутке када немате пуно времена.
Паста са карамелизованим луком је такође посна, па је добар предлог за дане поста. Дакле, ако вам треба идеја за брзи ручак, обавезно испробајте ову сочну, ароматичну тестенину. И док се сам сос припрема сат времена, али сам од себе, активног посла око ове пасте имате дословце 15 минута.
Потребни састојци:
- 5 мањих или 3 веће главице црног лука, исечених на кришке
- 1 главица белог лука
- ½ шоље сушеног парадајза, исецканог
- 1 кашичица соли
- 1 кашичица бибера
- 1 кашичица алеве паприке
- 1 кашичица сушеног першуна
- ½ шоље кокосовог млека
- 1 шака свежег першуна, исецканог
- сок од једног лимуна
- 3 шоље тестенине, најбоље фарфале, односно машнице
- мало уља
Припрема:
Загрејте рерну на 200 степени.
У плех додајте исецкан лук, сушени парадајз, паприку, со, бибер и сушени першун. Помешајте све добро, а потом у средину ставите целу главицу белог лука, али јој prеthodno обавезно одсеците врх. Смесу прелијте маслиновим уљем (или остатком уља од сушеног парадајза), покријте фолијом, а потом ставите све у рерну на један сат. Лук треба да буде карамелизован до тренутка док изађе из рерне.
Отприлике 20 минута пре него што је смеса од лука готова, треба скувати тестенину како то и иначе радите. Оставите шољу воде у којој се кувала тестенина.
Када је смеса од лука готова, из плеха извадите бели лук, и када се мало прохлади, тако да можете да рукујете са њима, исцедите омекшале ченове у смесу. Додајте свеж першун, лимунов сок, кокосово млеко, те скувану тестенину и по потреби мало воде у којој се кувала тестенина.
Промешајте и уживајте!
zena.blic.rs