heavy intensity rain
16°C
14.03.2025.
Нови Сад
eur
117.0992
usd
112.8015
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ПОСЛЕ ДАНА ПУНОГ ЖУРБЕ, ВЕЧЕРА КОЈА НЕ ГОЈИ! Спремите ово божанствено јело за само 3 минута, БЕЗ ШПОРЕТА, а укус је невероватан

14.03.2025. 18:13 18:25
Пише:
Извор:
Стил/Крстарица
vecera
Фото: freepik, ilustracija

Овоје идеалан оброк за вечеру. Не гоји, брзо се припрема, а укус је предиван.

Брускети су идеални као лагано предјело или вечера. На препечени хлеб можете ставити било које додатке. Када је парадајз у питању, неизоставна је класична комбинација са моцарелом, маслинама, босиљком и маслиновим уљем.

vecera
Фото: freepik, ilustracija

Ова комбинација је прилично дијетална, јер од угљених хидрата иде само хлеб, али кришка препеченог, што је неупоредиво мање калорично од обичног хлеба, свежег.

Састојци:

•           2 парадајза

•           100г моцареле

•           100г црних маслина ,

•           1 чен белог лука

•           со, бибер, оригано

•           босиљак

•           маслиново уље

•           багет или хлеб по жељи

Припрема:

Хлеб исећи на кришке дебљине око 1цм и тостирати у тосту или благо пропржити на маслиновом уљу. У чинији сјединити сецкан парадајз, моцарелу, маслине, со, бибер, оригано, босиљак и мало маслиновог уља.

vecera
Фото: freepik, ilustracija

Када је хлеб готов, ченом белог лука прећи преко површине кришке, како би бели лук оставио суптилну ноту свог укуса. Кашиком ставити додатке на хлеб. Сервирати на тањиру и прелити са мало маслиновог уља.

Уколико користите багет, сеците кришке под углом, како би површина на коју стављате додатке била већа. Пазите да парчићи не буду претанки, како би могли да издрже све додатке без ломљења и савијања. Бели лук, којим сте прешли преко површине хлеба, можете исецкати и додати у смесу.

Извор:
Стил/Крстарица
Пише:
Пошаљите коментар