Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

(VIDEO) NAPRAVITE POSNU PASTU ZA SAMO 15 MINUTA Sve se sprema u jednoj posudi, nema prljanja sudova

22.08.2024. 09:28 09:37
Piše:
Foto: Screenshot Instagram

Ako volite specijalitete koji se pripremaju brzo i lako, te u jednoj posudi, imamo savršen predlog. Pasta sa karamelizovanim lukom je neodoljivo sočna i ukusna, a oko nje nema truda i muke, pa je sjajna varijanta za trenutke kada nemate puno vremena.

Pasta sa karamelizovanim lukom je takođe posna, pa je dobar predlog za dane posta. Dakle, ako vam treba ideja za brzi ručak, obavezno isprobajte ovu sočnu, aromatičnu testeninu. I dok se sam sos priprema sat vremena, ali sam od sebe, aktivnog posla oko ove paste imate doslovce 15 minuta.

Potrebni sastojci:

  • 5 manjih ili 3 veće glavice crnog luka, isečenih na kriške
  • 1 glavica belog luka
  • ½ šolje sušenog paradajza, iseckanog
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica bibera
  • 1 kašičica aleve paprike
  • 1 kašičica sušenog peršuna
  • ½ šolje kokosovog mleka
  • 1 šaka svežeg peršuna, iseckanog
  • sok od jednog limuna
  • 3 šolje testenine, najbolje farfale, odnosno mašnice
  • malo ulja

Priprema:

Zagrejte rernu na 200 stepeni.

U pleh dodajte iseckan luk, sušeni paradajz, papriku, so, biber i sušeni peršun. Pomešajte sve dobro, a potom u sredinu stavite celu glavicu belog luka, ali joj prethodno obavezno odsecite vrh. Smesu prelijte maslinovim uljem (ili ostatkom ulja od sušenog paradajza), pokrijte folijom, a potom stavite sve u rernu na jedan sat. Luk treba da bude karamelizovan do trenutka dok izađe iz rerne.

Otprilike 20 minuta pre nego što je smesa od luka gotova, treba skuvati testeninu kako to i inače radite. Ostavite šolju vode u kojoj se kuvala testenina.

Kada je smesa od luka gotova, iz pleha izvadite beli luk, i kada se malo prohladi, tako da možete da rukujete sa njima, iscedite omekšale čenove u smesu. Dodajte svež peršun, limunov sok, kokosovo mleko, te skuvanu testeninu i po potrebi malo vode u kojoj se kuvala testenina.

Promešajte i uživajte!

zena.blic.rs

Piše:
Pošaljite komentar
LETNJI RUČAK ZA KOJI ĆE VAM SVAKO TRAŽITI RECEPT, ZAHVALIĆETE NAM SE KASNIJE Paprike punjene sirom su prava poslastica

LETNJI RUČAK ZA KOJI ĆE VAM SVAKO TRAŽITI RECEPT, ZAHVALIĆETE NAM SE KASNIJE Paprike punjene sirom su prava poslastica

19.08.2024. 12:31 12:39
BARBIMANIJA ne posustaje: Posle ružičaste dijete, sosa i kovčega BARBI PASTA je nova KRALJICA NETA, imamo i RECEPT

BARBIMANIJA ne posustaje: Posle ružičaste dijete, sosa i kovčega BARBI PASTA je nova KRALJICA NETA, imamo i RECEPT

17.08.2023. 11:25 11:30