overcast clouds
11°C
29.01.2025.
Нови Сад
eur
117.1209
usd
112.1633
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

НАПРАВИТЕ ЈАФА ТОРТУ Неодољива комбинација укуса коју морате пробати

27.01.2025. 13:20 13:37
Пише:
Извор:
Дневник/ Крстарица
torta
Фото: Freepik

Ова Јафа торта, са савршеном комбинацијом чоколаде и наранџе, биће звезда сваке прославе и уживања у слатким тренуцима.

Састојци (за 8 особа):

250 г маргарина

2 дл млека

1 кг „јафа“ кекса

3 дл слатке павлаке

1 крем-шлаг од ваниле

3 кашике уља

1 поморанџа

Начин припреме:

У одговарајућој посуди кувати на умереној температури млеко и маргарин док се маргарин не отопи.

Кекс исећи на коцке, сјединити са отопљеном масом и добро измешати. Припремљену масу сипати у округао науљен калуп и поравнати.

Слатку павлаку умутити у чврст шлаг, а крем-шлаг од ваниле припремити према упутству са кесице. Нанети слатку павлаку преко фила, те ставити у фрижидер да се стегне.

Када се торта стегне, извадити је из калупа и помоћу посластичарског џака декорисати шлагом од ваниле. Поморанџу исећи на мање троуглове и распоредити по торти.

Савет: Припремљена маса за торту не мора се ставити у калуп, већ се може обликовати и ручно.

Време припреме: 35 минута

Извор:
Дневник/ Крстарица
Пише:
Пошаљите коментар