НАПРАВИТЕ ЈАФА ТОРТУ Неодољива комбинација укуса коју морате пробати
Ова Јафа торта, са савршеном комбинацијом чоколаде и наранџе, биће звезда сваке прославе и уживања у слатким тренуцима.
Састојци (за 8 особа):
250 г маргарина
2 дл млека
1 кг „јафа“ кекса
3 дл слатке павлаке
1 крем-шлаг од ваниле
3 кашике уља
1 поморанџа
Начин припреме:
У одговарајућој посуди кувати на умереној температури млеко и маргарин док се маргарин не отопи.
Кекс исећи на коцке, сјединити са отопљеном масом и добро измешати. Припремљену масу сипати у округао науљен калуп и поравнати.
Слатку павлаку умутити у чврст шлаг, а крем-шлаг од ваниле припремити према упутству са кесице. Нанети слатку павлаку преко фила, те ставити у фрижидер да се стегне.
Када се торта стегне, извадити је из калупа и помоћу посластичарског џака декорисати шлагом од ваниле. Поморанџу исећи на мање троуглове и распоредити по торти.
Савет: Припремљена маса за торту не мора се ставити у калуп, већ се може обликовати и ручно.
Време припреме: 35 минута