NAPRAVITE JAFA TORTU Neodoljiva kombinacija ukusa koju morate probati
Ova Jafa torta, sa savršenom kombinacijom čokolade i narandže, biće zvezda svake proslave i uživanja u slatkim trenucima.
Sastojci (za 8 osoba):
250 g margarina
2 dl mleka
1 kg „jafa“ keksa
3 dl slatke pavlake
1 krem-šlag od vanile
3 kašike ulja
1 pomorandža
Način pripreme:
U odgovarajućoj posudi kuvati na umerenoj temperaturi mleko i margarin dok se margarin ne otopi.
Keks iseći na kocke, sjediniti sa otopljenom masom i dobro izmešati. Pripremljenu masu sipati u okrugao nauljen kalup i poravnati.
Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag, a krem-šlag od vanile pripremiti prema uputstvu sa kesice. Naneti slatku pavlaku preko fila, te staviti u frižider da se stegne.
Kada se torta stegne, izvaditi je iz kalupa i pomoću poslastičarskog džaka dekorisati šlagom od vanile. Pomorandžu iseći na manje trouglove i rasporediti po torti.
Savet: Pripremljena masa za tortu ne mora se staviti u kalup, već se može oblikovati i ručno.
Vreme pripreme: 35 minuta