Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

NAPRAVITE JAFA TORTU Neodoljiva kombinacija ukusa koju morate probati

27.01.2025. 13:20 13:37
Piše:
Izvor:
Dnevnik/ Krstarica
torta
Foto: Freepik

Ova Jafa torta, sa savršenom kombinacijom čokolade i narandže, biće zvezda svake proslave i uživanja u slatkim trenucima.

Sastojci (za 8 osoba):

250 g margarina

2 dl mleka

1 kg „jafa“ keksa

3 dl slatke pavlake

1 krem-šlag od vanile

3 kašike ulja

1 pomorandža

Način pripreme:

U odgovarajućoj posudi kuvati na umerenoj temperaturi mleko i margarin dok se margarin ne otopi.

Keks iseći na kocke, sjediniti sa otopljenom masom i dobro izmešati. Pripremljenu masu sipati u okrugao nauljen kalup i poravnati.

Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag, a krem-šlag od vanile pripremiti prema uputstvu sa kesice. Naneti slatku pavlaku preko fila, te staviti u frižider da se stegne.

Kada se torta stegne, izvaditi je iz kalupa i pomoću poslastičarskog džaka dekorisati šlagom od vanile. Pomorandžu iseći na manje trouglove i rasporediti po torti.

Savet: Pripremljena masa za tortu ne mora se staviti u kalup, već se može oblikovati i ručno.

Vreme pripreme: 35 minuta

Izvor:
Dnevnik/ Krstarica
Piše:
Pošaljite komentar