Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

NAJJEFTINIJI POSNI KOLAČ Toliko je SOČAN I UKUSAN da mrsni nećete ni poželeti; Može da se pravi i kao torta

09.04.2024. 15:02 15:42
Piše:
Foto: Youtube Prinscreen / Uvek Ukusno

Tokom posnih dana zasladite se jednim moćnim posnim desertom koji treba da se nađe na vašem stolu.

Nama je post izgovor da napravimo medeno srce - omiljeni kolač naše porodice. Veoma se lako sprema, pa svi učestvujemo u pripremama.

Najbolje od svega je što sastojke za njega uvek imate u kući, a gotov je za pola sata.

Medeno srce je spas za domaćice!

Potrebno: 1 šolja (250ml) kisele vode, 1 šolja šećera, 1 šolja ulja, 1 kašičica sode bikarbone, 1 kašičica cimeta, malo rendane crne čokolade, 2 šolje brašna (može i malo više), 3 kašike džema (mi koristimo džem od šljiva, ali može bilo koji), 100 grama crne čokolade i malo ulja, 200 grama oraha.

Priprema: U jednu vanglu izmešajte šećer, kiselu vodu, sodu bikarbonu, ulje, cimet i rendanu čokoladu. Zatim dodajte brašno pa kada dobro umutite ne zaboravite džem. Kada se napravi glatka smesa izlijte je u pleh i pecite na 200 stepeni oko 25 minuta (zavisi od rerne).

Vruć kolač bogato premažite sa džemom, pospite orahe pa preko izlijte glazuru od rastopljene čokolade i ulja.

Ostavite da se kolač ohladi.

Savet plus: Medeno srce možete da pravite i kao tortu s tim što ćete da napravite dve kore i da ih filujete sa džemom i orasima, a sve zalijete čokoladom.

Uživajte!

stil.kurir

Piše:
Pošaljite komentar