MIL FEJ NEODOLJIV FRANCUSKI DESERT Osetite raj u svakom zalogaju!
Da li ste spremni za ukusno iznenađenje koje će vas ostaviti bez daha? Donosimo recept za fantastični mil fej desert, savršen za sve ljubitelje slatkiša! Hajde da počnemo!Potrebni sastojci
Ovaj raskošni slojeviti desert kombinuje hrskavo lisnato testo i kremastu vanila kremu, stvarajući savršenu harmoniju ukusa i tekstura. Bez obzira da li želite da impresionirate svoje goste ili se jednostavno počastite, ovaj recept je jednostavan za pripremu i garantuje užitak u svakom zalogaju. Sve što vam treba su nekoliko osnovnih sastojaka i malo strpljenja.
Sastojci:
500 ml mleka
45 g kukuruznog brašna
100 g šećera
2 jajeta
50 g putera
2 vanilin šećera
250 ml slatke pavlake
šećer u prahu
paket lisnatog testa
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Oklagijom razvucite lisnato testo pa ga prebacite na pleh obložen pek papirom. Zatim ga izbockajte i pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. U šerpu sipajte kukuruzno brašno, jaja i šećer pa dobro sjedinite. Kuvajte, sve dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje.
Skinite sa šporeta pa umešajte puter i vanilin šećer i mešajte, dok se sastojci ne sjedine.
Pokrijte providnom folijom i ostavite da se prohladi. Zatim umutite prohlađen fil pa dodajte slatku pavlaku. Opet sve umutite.Izmrvite lisnato testo pa stavite u čašu. Dodajte fil pa opet testo, sve dok ne popunite čašu. Poslednje treba da bude testo. Pospite prah šećerom i opet umutite.
Dnevnik/Najžena