light rain
3°C
17.03.2025.
Нови Сад
eur
117.0992
usd
112.8015
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Рецепт који морате пробати

МЕКА И УКУСНА ФОКАЧА С РУЗМАРИНОМ Лагана, мирисна и брзо готова, НЕЋЕТЕ моћи да станете

17.03.2025. 19:11 19:19
Пише:
Извор:
stil.kurir.rs
fokaca
Фото: freepik, ilustracija

По жељи на њу пре печења можете поређати преполовљене маслине.

Састојци:

           2-3 гранчице свежег рузмарина

           300 г брашна

           15 г квасца (пола коцке)

           2 кашичице соли

           1 кашичица шећера

fokaca
Фото: freepik, ilustracija

           2 дл млаке воде

           1 дл маслиновог уља

           мало крупне морске соли

Припрема:

1. Квасац и шећер растопите с мало млаке воде. Оставите да запени. Брашно просејте, оперите гранчицу рузмарина, па је искидајте. Додајте со, квасац, уље и воду. Замесите тесто и оставите га да одстоји бар један сат.

2. Фокачу не треба премесити много пута, већ је треба лагано рукама растегнути у облик по жељи, округао или четвртаст.

3. Ставити је у тепсију и на њој направити рупице другим крајем варјаче.

4. Премазати је маслиновим уљем, посути рузмарином и крупном морску сољу.

5. Пећи је на 180 степени док не порумени.

Извор:
stil.kurir.rs
Пише:
Пошаљите коментар