Рецепт који морате пробати
МЕКА И УКУСНА ФОКАЧА С РУЗМАРИНОМ Лагана, мирисна и брзо готова, НЕЋЕТЕ моћи да станете
По жељи на њу пре печења можете поређати преполовљене маслине.
Састојци:
• 2-3 гранчице свежег рузмарина
• 300 г брашна
• 15 г квасца (пола коцке)
• 2 кашичице соли
• 1 кашичица шећера
• 2 дл млаке воде
• 1 дл маслиновог уља
• мало крупне морске соли
Припрема:
1. Квасац и шећер растопите с мало млаке воде. Оставите да запени. Брашно просејте, оперите гранчицу рузмарина, па је искидајте. Додајте со, квасац, уље и воду. Замесите тесто и оставите га да одстоји бар један сат.
2. Фокачу не треба премесити много пута, већ је треба лагано рукама растегнути у облик по жељи, округао или четвртаст.
3. Ставити је у тепсију и на њој направити рупице другим крајем варјаче.
4. Премазати је маслиновим уљем, посути рузмарином и крупном морску сољу.
5. Пећи је на 180 степени док не порумени.