Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Recept koji morate probati

MEKA I UKUSNA FOKAČA S RUZMARINOM Lagana, mirisna i brzo gotova, NEĆETE moći da stanete

17.03.2025. 19:11 19:19
Piše:
Izvor:
stil.kurir.rs
fokaca
Foto: freepik, ilustracija

Po želji na nju pre pečenja možete poređati prepolovljene masline.

Sastojci:

           2-3 grančice svežeg ruzmarina

           300 g brašna

           15 g kvasca (pola kocke)

           2 kašičice soli

           1 kašičica šećera

fokaca
Foto: freepik, ilustracija

           2 dl mlake vode

           1 dl maslinovog ulja

           malo krupne morske soli

Priprema:

1. Kvasac i šećer rastopite s malo mlake vode. Ostavite da zapeni. Brašno prosejte, operite grančicu ruzmarina, pa je iskidajte. Dodajte so, kvasac, ulje i vodu. Zamesite testo i ostavite ga da odstoji bar jedan sat.

2. Fokaču ne treba premesiti mnogo puta, već je treba lagano rukama rastegnuti u oblik po želji, okrugao ili četvrtast.

3. Staviti je u tepsiju i na njoj napraviti rupice drugim krajem varjače.

4. Premazati je maslinovim uljem, posuti ruzmarinom i krupnom morsku solju.

5. Peći je na 180 stepeni dok ne porumeni.

Izvor:
stil.kurir.rs
Piše:
Pošaljite komentar