Recept koji morate probati
MEKA I UKUSNA FOKAČA S RUZMARINOM Lagana, mirisna i brzo gotova, NEĆETE moći da stanete
Po želji na nju pre pečenja možete poređati prepolovljene masline.
Sastojci:
• 2-3 grančice svežeg ruzmarina
• 300 g brašna
• 15 g kvasca (pola kocke)
• 2 kašičice soli
• 1 kašičica šećera
• 2 dl mlake vode
• 1 dl maslinovog ulja
• malo krupne morske soli
Priprema:
1. Kvasac i šećer rastopite s malo mlake vode. Ostavite da zapeni. Brašno prosejte, operite grančicu ruzmarina, pa je iskidajte. Dodajte so, kvasac, ulje i vodu. Zamesite testo i ostavite ga da odstoji bar jedan sat.
2. Fokaču ne treba premesiti mnogo puta, već je treba lagano rukama rastegnuti u oblik po želji, okrugao ili četvrtast.
3. Staviti je u tepsiju i na njoj napraviti rupice drugim krajem varjače.
4. Premazati je maslinovim uljem, posuti ruzmarinom i krupnom morsku solju.
5. Peći je na 180 stepeni dok ne porumeni.