ЛОВОРОВ ЛИСТ СВИ КОРИСТИМО ПОГРЕШНО! Битно је време када се додаје, а ево у ком јелу никако не би требало да се нађе
Ловоров лист веома је чест зачин у нашим крајевима.
Користи се у припреми бројних јела, али ипак, не знају сви како га најбоље употребити. Пред вама је шест савета за правилну употребу ловоровог листа:
Ловоров лист додајте 5 минута пре него што је вариво готово, а 10 минута пре него што су динстана јела спремна.
Немојте додавати ловоров лист у пилетину, иначе ће изгубити укус и аромат.
Додајте га у ограниченим количинама у вариво од поврћа или га не додајте уопште, пошто су таква јела већ ароматизована поврћем.
Не стављајте више од 1–2 листа по литру течности.
Пре него што додате ловорове листове у јело, протрљајте их један о други, арома ће постати интензивнија.
Не остављајте ловоров лист у готовом јелу јер тако додаје горчину. Треба да га извадите одмах после кувања.