LOVOROV LIST SVI KORISTIMO POGREŠNO! Bitno je vreme kada se dodaje, a evo u kom jelu nikako ne bi trebalo da se nađe
Lovorov list veoma je čest začin u našim krajevima.
Koristi se u pripremi brojnih jela, ali ipak, ne znaju svi kako ga najbolje upotrebiti. Pred vama je šest saveta za pravilnu upotrebu lovorovog lista:
Lovorov list dodajte 5 minuta pre nego što je varivo gotovo, a 10 minuta pre nego što su dinstana jela spremna.
Nemojte dodavati lovorov list u piletinu, inače će izgubiti ukus i aromat.
Dodajte ga u ograničenim količinama u varivo od povrća ili ga ne dodajte uopšte, pošto su takva jela već aromatizovana povrćem.
Ne stavljajte više od 1–2 lista po litru tečnosti.
Pre nego što dodate lovorove listove u jelo, protrljajte ih jedan o drugi, aroma će postati intenzivnija.
Ne ostavljajte lovorov list u gotovom jelu jer tako dodaje gorčinu. Treba da ga izvadite odmah posle kuvanja.