Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

КОМБИНАЦИЈА МАКАРОНА И КУПУСА РИБАНЦА ОДУШЕВИЛА СВЕ Татина пита је ОСВОЈИЛА ИНТЕРНЕТ

17.11.2024. 13:31 13:40
Пише:
макароне
Фото: Pixabay.com

Реч је о веома необичном и укусном рецепту који је спој макарона и купуса рибанца.

Данас вам представљамо јело из кухиње Валентине Машковић, а зове се "Татина пита". Реч је о веома необичном и укусном рецепту који је спој макарона и купуса рибанца.

Јело се може правити у више варијанти, а основни састојци, су једна или две кесице макарона, спиралних, купус рибанац, мало сланине и сир.

Састојци:

  • 400 г макаронa - обарити у сланој води
  • 1 кг киселог купуса рибанца
  • 200 г сланине
  • 250 мл павлаке за кување - киселе павлаке
  • 3 јаја
  • бибер, бели лук

Макароне ставите да се скувају у кључалој води у коју сте претходно сипали мало соли и мало уља.

Прва варијанта

У тигањ сипате уље, бели лук, по укусу, ким, за укус, и додајте када се пропрже зачини купус, добро га испржите. Када се купус испржи додајте макароне и сједините, можете по жељи додати још неки зачин, и ово је посна варијанта јела.

Друга варијанта

Бели лук одмах пропржити на уљу, додати и домаћу сланину. Пропржите и додајте једну чинију, 400 до 500 грама рибанца у који је додато мало шаргарепе и паприке за укус. Када се исприжи сјединити са 400 грама.

Рерну укључите на 200 степени да се загреје.

Умутите 3 јаја и додајте 250 милилитара павлаке за кување.

Макароне и купус сипајте у пекач и прелијте са јајима и павлаком. Пеците јело на 200 степени 20 минута.

(sd.rs)

Извор:
sd.rs
Пише:
Пошаљите коментар