overcast clouds
11°C
31.03.2025.
Нови Сад
eur
117.0992
usd
112.8015
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Од сада нећете грешите

Колико квасца треба за 1 кг брашна? ОВА прецизна мера гарантује да ће вам ТЕСТО увек успети

28.03.2025. 18:06 18:15
Пише:
Извор:
Крстарица/Дневник
тесто
Фото: freepik, ilustracija

Количина квасца зависи од тога да ли користите суви или свеж, али и количине брашна коју ћете употребити

Ако имате добар рецепт, све што треба да урадите јесте да испратите количину састојака. Морате да их додајете тачно како је наведено у рецепту, али такође морају да буду собне температуре, сем оних који требају да буду врући.

Постоје 2 састојка који ће свакако помоћи да ваше тесто увек испадне савршено, а то су јогурт и сирће. Јогурт ће помоћи да производи од теста буду мекани, а сирће ће помоћи да тесто брже надође.

тесто
Фото: freepik, ilustracija

Да ли сте знали колико квасца треба да додате у тесто? Количина квасца зависи од тога да ли користите суви или свеж, али и количине брашна коју ћете употребити, а многе домаћице које су почетнице то нису знале.

На 1 кг брашна се додаје цела коцка квасца (тј. 42 г), који је неопходно да размутите у топлој води или млеку. Додаје се и шећер, па га оставите да се активира неких 10 минута.

У случају да немате свеж квасац, можете користити и суви, а у том случају на 1 кг брашна се ставља око 20 г сувог квасца или 2 кесице.

Извор:
Крстарица/Дневник
Пише:
Пошаљите коментар