КЕБАБ ЋУФТЕ ГОТОВЕ ЗА 10 МИНУТА Сочне, укусне и неодољиве!
Кебаб ћуфте су сочан и укусан месни оброк, а врло су једноставне и неће вам бити потребно више од 10 минута да их припремите.
Можете их сервирати уз различите прилоге као што су: пире, пиринач, грашак или печени кромпир, а можете направити и сос па ћуфте комбиновати с тестенином.
Састојци:
- 500 грама млевеног меса по сопственом избору
- једна средња главица лука
- једна кашичица соли
- пола кашичице соде бикарбоне
- сецкани першун (може и свеж)
- прстохват бибера
- презле
- једна кашика зачина за кебаб или донер (уколико немате овај зачин, користите млевену црвену паприку и вегету)
- уље за пржење
Припрема:
Лук уситните и додајте у већу посуду са млевеним месом. Додајте зачине, соду бикарбону, першун и презле, па све добро промешајте да бисте добили компактну смесу. Када је реч о зачинима, количину можете прилагодити према сопственом укусу.
Смесу оставите кратко са стране, па мокрим рукама обликујте ћуфте жељене величине. Међутим, ако су мање, неће вам бити потребне велике количине уља за пржење. Пеците их неколико минута на средње јакој ватри и повремено окрећите како би остале сочне.