KEBAB ĆUFTE GOTOVE ZA 10 MINUTA Sočne, ukusne i neodoljive!
Kebab ćufte su sočan i ukusan mesni obrok, a vrlo su jednostavne i neće vam biti potrebno više od 10 minuta da ih pripremite.
Možete ih servirati uz različite priloge kao što su: pire, pirinač, grašak ili pečeni krompir, a možete napraviti i sos pa ćufte kombinovati s testeninom.
Sastojci:
- 500 grama mlevenog mesa po sopstvenom izboru
- jedna srednja glavica luka
- jedna kašičica soli
- pola kašičice sode bikarbone
- seckani peršun (može i svež)
- prstohvat bibera
- prezle
- jedna kašika začina za kebab ili doner (ukoliko nemate ovaj začin, koristite mlevenu crvenu papriku i vegetu)
- ulje za prženje
Priprema:
Luk usitnite i dodajte u veću posudu sa mlevenim mesom. Dodajte začine, sodu bikarbonu, peršun i prezle, pa sve dobro promešajte da biste dobili kompaktnu smesu. Kada je reč o začinima, količinu možete prilagoditi prema sopstvenom ukusu.
Smesu ostavite kratko sa strane, pa mokrim rukama oblikujte ćufte željene veličine. Međutim, ako su manje, neće vam biti potrebne velike količine ulja za prženje. Pecite ih nekoliko minuta na srednje jakoj vatri i povremeno okrećite kako bi ostale sočne.