SAVRŠEN DESERT
JESENJI TIRAMISU OD JABUKA Kremasti kolač bez pečenja, samo slojevi puni ukusa!
Iskoristite jabuke i napravite pravi jesenji, kremasti kolač za desetak minuta
Potrebno:
Sok od jabuke
Oljuštene i na kockice isečene jabuke
malo cimeta
Vanil šećer
maslac
Piškote
maskarpone ili neki drugi kremasti neslani sir
šećer
slatka pavlaka
voda
orasi
Priprema: U dubljem tiganju prodinstajte jabuke sa šećerom i vanil šećerom. Dodajte im malo maslaca pa ostavite sa strane.
Umutite slatku pavlaku, pa joj dodajte neslan sir i još malo šećera. Dodajte u pavlaku i sir, sveže seckane jabuke.
U kalup slažite sloj od piškota koje ste potopili u sok od jabuke. Preko njih stavite fil od sira i pavlake, a potom i jedan sloj dinstanih jabuka. Zatim opet sloj piškota, a zatim i fil od pavlake a potom i jabuka. Završite sa šlagom preko kojeg ćete staviti grubo seckane orahe koje ste pre toga zagrejali u tiganju.
Stil.kurir