few clouds
17°C
01.10.2024.
Нови Сад
eur
117.0375
usd
105.0323
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ЈЕДАН СЈАЈАН СТАРИНСКИ РЕЦЕПТ ЗА КОЛАЧ ОД ЈАБУКА Ни кап течности, а укусан и сочан

01.10.2024. 13:34 13:34
Пише:
колач
Фото: Pixabay.com

Ово је старински рецепт за сочан колач од јабука који ће бити готов за трен. Осим тога све састојке вероватно већ имате у кухињи.

Сви који су добили овај рецепт мислили су да је у питању грешка. Ипак, на крају приче вас чека колач са којим нема грешке. Чак и да сте први пут решили да опробате ваше кулинарске способности, имаћете савршен слаткиш за сваки дан.

Рецепт за колач је јако једноставан и брз, највише времена ћете потрошити на рендање јабука.

 

Суви састојци:

2 шољице ( 2 дцл) брашна

2 шољице гриза

1 прашак за пециво

1 шољица шећера

1 ванил шећер

Састојци за фил:

1 – 1.5 кг јабука

1 ванил шећер

цимет 0.5 гр

шољица шећера

150 г маслаца

Припрема:

Помешајте брашно и прашак за пециво и додајте гриз. Све поделите на 3 једнака дела. Рендане јабуке помешајте са шећером, ванилин шећером и циметом и поделите на 2 једнака дела. Рерну загрејте на 180 ºЦ.

Подмажите плех и почните са ређањем, први слој сувих састојака поравнајте кашиком, па додајте половину јабука, мало утисните кашиком, затим сипајте други слој сувих састојака, поравнајте, додајте остатак јабука, мало их утисните кашиком, па преко сипајте трећи слој сувих састојака.

Нарендајте маслац преко колача и пеците око 45 минута и уживајте!

Верујемо да ће вам овај старински рецепт постати омиљен у вашој кухињи!

Извор:
Дневник, Крстарица
Аутор:
Пошаљите коментар