Италијанска ПАСТИНА СУПА је хит у свету: Кад једном пробате, правићете стално
Један од виралних рецепата који има чак 15 милиона прегледа јесте домаћа чорба од поврћа с пастином
Снејана Андреева је рођена у Бугарској, одрастала је на Криту, а сад живи у Канади и удата је за Италијана. Има милионе фанова с којима она свакодневно дели занимљиве рецепте које имају снажни утицај мешавине свих кухиња с којима се сусретала током свог живота.
Један од њених виралних рецепата који има чак 15 милиона прегледа јесте домаћа чорба од поврћа с пастином (врста било које ситне тестенине која се ставља у супу), за коју јој је дала рецепт свекрва.
Пастина је врста тестенине која се користи у разним супама, чорбама и јелима на кашику. То су ситни комадићи тестенине, код нас познатији као „звездице“ за супу.
Пастина супу или како је зову – италијански пеницилин, припремите тако да у бистру супу једноставну додате суву тестенину, испасирате и поврће и све укувате са звездицама. Тако добијете чорбу од поврћа са тестенином.
Састојци:
2,5 л воде
1 црни лук ољуштен и преполовљен
2 штапа целера пресечена напола
3 шаргарепе ољуштене
4 чена белог лука ољуштена
1/2 кашике соли
1 шоља куване тестенине
рендани качкаваљ
@themodernnonna Пастина Соуп #pastinasoup #pastina ♬ оригинал соунд - THEMODERNNONNA
Припрема:
1. Напуните велики лонац водом и загрејте на јакој ватри. Додајте лук, целер, шаргарепу и бели лук те посолите.
2. Када бујон прокључа, смањите ватру и поклопите. Оставите да се кува 45 минута или док поврће не буде мекано, а количина течности се не смањи. Подесите зачине по укусу.
3. Пребаците поврће у блендер и улијте 2 кутлаче пуне бујона. Блендајте док смеса не постане глатка, минут-два. Вратите измиксану смешу у лонац са чорбом и промешајте.
4. У међувремену, посебно скувајте било коју пасту по избору у малом лонцу са сланом водом. На дно чиније додајте кутлачу скуване пастине, сипајте чорбу и поспите ренданим качкаваљем и сецканим першуном.
Krstarica.rs/ Дневник