Italijanska PASTINA SUPA je hit u svetu: Kad jednom probate, pravićete stalno
Jedan od viralnih recepata koji ima čak 15 miliona pregleda jeste domaća čorba od povrća s pastinom
Snejana Andreeva je rođena u Bugarskoj, odrastala je na Kritu, a sad živi u Kanadi i udata je za Italijana. Ima milione fanova s kojima ona svakodnevno deli zanimljive recepte koje imaju snažni uticaj mešavine svih kuhinja s kojima se susretala tokom svog života.
Jedan od njenih viralnih recepata koji ima čak 15 miliona pregleda jeste domaća čorba od povrća s pastinom (vrsta bilo koje sitne testenine koja se stavlja u supu), za koju joj je dala recept svekrva.
Pastina je vrsta testenine koja se koristi u raznim supama, čorbama i jelima na kašiku. To su sitni komadići testenine, kod nas poznatiji kao „zvezdice“ za supu.
Pastina supu ili kako je zovu – italijanski penicilin, pripremite tako da u bistru supu jednostavnu dodate suvu testeninu, ispasirate i povrće i sve ukuvate sa zvezdicama. Tako dobijete čorbu od povrća sa testeninom.
Sastojci:
2,5 l vode
1 crni luk oljušten i prepolovljen
2 štapa celera presečena napola
3 šargarepe oljuštene
4 čena belog luka oljuštena
1/2 kašike soli
1 šolja kuvane testenine
rendani kačkavalj
@themodernnonna Pastina Soup #pastinasoup #pastina ♬ original sound - THEMODERNNONNA
Priprema:
1. Napunite veliki lonac vodom i zagrejte na jakoj vatri. Dodajte luk, celer, šargarepu i beli luk te posolite.
2. Kada bujon proključa, smanjite vatru i poklopite. Ostavite da se kuva 45 minuta ili dok povrće ne bude mekano, a količina tečnosti se ne smanji. Podesite začine po ukusu.
3. Prebacite povrće u blender i ulijte 2 kutlače pune bujona. Blendajte dok smesa ne postane glatka, minut-dva. Vratite izmiksanu smešu u lonac sa čorbom i promešajte.
4. U međuvremenu, posebno skuvajte bilo koju pastu po izboru u malom loncu sa slanom vodom. Na dno činije dodajte kutlaču skuvane pastine, sipajte čorbu i pospite rendanim kačkavaljem i seckanim peršunom.
Krstarica.rs/ Dnevnik