Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Italijanska PASTINA SUPA je hit u svetu: Kad jednom probate, pravićete stalno

05.08.2024. 14:09 14:18
Piše:
Izvor: Pixabay.com

Jedan od viralnih recepata koji ima čak 15 miliona pregleda jeste domaća čorba od povrća s pastinom

Snejana Andreeva je rođena u Bugarskoj, odrastala je na Kritu, a sad živi u Kanadi i udata je za Italijana. Ima milione fanova s kojima ona svakodnevno deli zanimljive recepte koje imaju snažni uticaj mešavine svih kuhinja s kojima se susretala tokom svog života.

Jedan od njenih viralnih recepata koji ima čak 15 miliona pregleda jeste domaća čorba od povrća s pastinom (vrsta bilo koje sitne testenine koja se stavlja u supu), za koju joj je dala recept svekrva.

Pastina je vrsta testenine koja se koristi u raznim supama, čorbama i jelima na kašiku. To su sitni komadići testenine, kod nas poznatiji kao „zvezdice“ za supu.

Pastina supu ili kako je zovu – italijanski penicilin, pripremite tako da u bistru supu jednostavnu dodate suvu testeninu, ispasirate i povrće i sve ukuvate sa zvezdicama. Tako dobijete čorbu od povrća sa testeninom.

Sastojci:

2,5 l vode

1 crni luk oljušten i prepolovljen

2 štapa celera presečena napola

3 šargarepe oljuštene

4 čena belog luka oljuštena

1/2 kašike soli

1 šolja kuvane testenine

rendani kačkavalj

@themodernnonna Pastina Soup #pastinasoup #pastina ♬ original sound - THEMODERNNONNA

Priprema:

1. Napunite veliki lonac vodom i zagrejte na jakoj vatri. Dodajte luk, celer, šargarepu i beli luk te posolite.

2. Kada bujon proključa, smanjite vatru i poklopite. Ostavite da se kuva 45 minuta ili dok povrće ne bude mekano, a količina tečnosti se ne smanji. Podesite začine po ukusu.

3. Prebacite povrće u blender i ulijte 2 kutlače pune bujona. Blendajte dok smesa ne postane glatka, minut-dva. Vratite izmiksanu smešu u lonac sa čorbom i promešajte.

4. U međuvremenu, posebno skuvajte bilo koju pastu po izboru u malom loncu sa slanom vodom. Na dno činije dodajte kutlaču skuvane pastine, sipajte čorbu i pospite rendanim kačkavaljem i seckanim peršunom.

Krstarica.rs/ Dnevnik

Autor:
Pošaljite komentar
Čorba koja ČISTI ORGANIZAM OD TOKSINA: Bakin recept koji će vas oduševiti

Čorba koja ČISTI ORGANIZAM OD TOKSINA: Bakin recept koji će vas oduševiti

01.08.2024. 15:56 16:03
(FOTO) RIBLJA I ČORBA OD MESA KORNJAČE, PLJESKAVICE OD KROMPIRA, HLEBNE POGAČICE SA KOPRIVOM... Ovako srpski izviđači vežbaju I HRANE SE u letnjim uslovima

(FOTO) RIBLJA I ČORBA OD MESA KORNJAČE, PLJESKAVICE OD KROMPIRA, HLEBNE POGAČICE SA KOPRIVOM... Ovako srpski izviđači vežbaju I HRANE SE u letnjim uslovima

19.07.2024. 17:04 17:12
MOŽDA DELUJE NESPOJIVO, ALI... Hladna supa od paradajza i lubenice će vas u sekundi osvežiti

MOŽDA DELUJE NESPOJIVO, ALI... Hladna supa od paradajza i lubenice će vas u sekundi osvežiti

28.07.2024. 17:31 17:39