ИСПРОБАЈТЕ ТРАДИЦИОНАЛНИ МАНАСТИРСКИ РЕЦЕПТ Уместо меса, главна намирница пасуљ
03.03.2025.
12:47
13:06
Коментари (0)
Одличан предлог за посну трпезу.
Представљамо вам рецепт за светогорске ћуфтице од пасуља, које се брзо и лако припремају. Рецепт је, као што смо поменули, са Свете Горе, јело је посно, тако да може бити веома добар избор у предстојећим данима поста.
Састојци:
700 г белог пасуља
1 лук
Пасуљ, куван на тихој температури, оцедите од вишкa течности, па испасирајте.
Додајте:
1 главицу белог лука
1 везу першуна
1-2 кашике зачинске црвене паприке, бибер, со, суви зачин
4 кашике презле.
Правите куглице (величине по свом избору). Издинстајте четири већа струка празилука, па по прженом луку поређајте ћуфтице.
Сто милилитара уља загрејте, додајте једну кашику зачинске црвене паприке, па прелијте преко ћуфтица.
Пећи у рерни на 200 степени 20 минута.