ISPROBAJTE TRADICIONALNI MANASTIRSKI RECEPT Umesto mesa, glavna namirnica pasulj
03.03.2025.
12:47
13:06
Komentari (0)
Odličan predlog za posnu trpezu.
Predstavljamo vam recept za svetogorske ćuftice od pasulja, koje se brzo i lako pripremaju. Recept je, kao što smo pomenuli, sa Svete Gore, jelo je posno, tako da može biti veoma dobar izbor u predstojećim danima posta.
Sastojci:
700 g belog pasulja
1 luk
Pasulj, kuvan na tihoj temperaturi, ocedite od viška tečnosti, pa ispasirajte.
Dodajte:
1 glavicu belog luka
1 vezu peršuna
1-2 kašike začinske crvene paprike, biber, so, suvi začin
4 kašike prezle.
Pravite kuglice (veličine po svom izboru). Izdinstajte četiri veća struka praziluka, pa po prženom luku poređajte ćuftice.
Sto mililitara ulja zagrejte, dodajte jednu kašiku začinske crvene paprike, pa prelijte preko ćuftica.
Peći u rerni na 200 stepeni 20 minuta.