Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

IDEALNA POGAČA ZA VASKRS KOJA SE SPREMA ZA ČAS Potrebno vam je samo četiri sastojka, bez kvasca, USPEVA SVIMA

15.04.2025. 12:27 12:40
Piše:
Izvor:
Informer
погача
Foto: Ilustracija/ Canva

Najlakši recept za vaskršnju pogaču bez kvasca - mekana, mirisna i gotova za manje od sat vremena.

Da biste napravili meku, vazdušastu pogaču, obično je potrebno mnogo truda, vremena i veštine. Međutim, ako nemate ni jedno ni drugo, ne brinite - ovaj recept je toliko jednostavan da uspeva baš svima!

Savršen je za Vaskrs, posebno ako vam gosti dolaze iznenada ili želite nešto toplo i domaće uz doručak ili ručak.

Pored toga što je brzo gotova, pogača od samo četiri sastojka će vas osvojiti ukusom i mirisom. Peče se bez čekanja da testo naraste, nema kvasca, a priprema traje svega nekoliko minuta. Uz čašu jogurta ili kao dodatak uskršnjem ručku - pravi je pogodak.

Sastojci:
500 g brašna
100 ml jogurta
250 ml kisele vode
1 kašičica soli

Za premazivanje:
1 žumance
2 kašike mleka
Priprema:
U posudi pomešajte brašno i so, pa dodajte jogurt i postepeno sipajte kiselu vodu. Umesite mekano testo i oblikujte loptu. Blago je pritisnite rukama.

Ubacite praznu tepsiju u rernu i uključite je na 250°C. Kada se dobro zagreje, ubacite nauljeno testo koje ste prethodno izbockali viljuškom.

Premažite pogaču mešavinom žumanceta i mleka. Pecite oko 30 minuta. Kad je izvadite, umotajte je u krpu i ostavite da odmori desetak minuta.

 

 

 

 

 

Izvor:
Informer
Piše:
Pošaljite komentar