IDEALNA POGAČA ZA VASKRS KOJA SE SPREMA ZA ČAS Potrebno vam je samo četiri sastojka, bez kvasca, USPEVA SVIMA
Najlakši recept za vaskršnju pogaču bez kvasca - mekana, mirisna i gotova za manje od sat vremena.
Da biste napravili meku, vazdušastu pogaču, obično je potrebno mnogo truda, vremena i veštine. Međutim, ako nemate ni jedno ni drugo, ne brinite - ovaj recept je toliko jednostavan da uspeva baš svima!
Savršen je za Vaskrs, posebno ako vam gosti dolaze iznenada ili želite nešto toplo i domaće uz doručak ili ručak.
Pored toga što je brzo gotova, pogača od samo četiri sastojka će vas osvojiti ukusom i mirisom. Peče se bez čekanja da testo naraste, nema kvasca, a priprema traje svega nekoliko minuta. Uz čašu jogurta ili kao dodatak uskršnjem ručku - pravi je pogodak.
Sastojci:
500 g brašna
100 ml jogurta
250 ml kisele vode
1 kašičica soli
Za premazivanje:
1 žumance
2 kašike mleka
Priprema:
U posudi pomešajte brašno i so, pa dodajte jogurt i postepeno sipajte kiselu vodu. Umesite mekano testo i oblikujte loptu. Blago je pritisnite rukama.
Ubacite praznu tepsiju u rernu i uključite je na 250°C. Kada se dobro zagreje, ubacite nauljeno testo koje ste prethodno izbockali viljuškom.
Premažite pogaču mešavinom žumanceta i mleka. Pecite oko 30 minuta. Kad je izvadite, umotajte je u krpu i ostavite da odmori desetak minuta.