ХИТРА ПИТА ГОТОВА ЗА 15 МИНУТА Нема печења, има МАКА И ЧОКОЛАДЕ
Понекад се јави жеља за нечим слатким, али времена је мало да се проведу сати поред шпорета. Управо у тим тренуцима, ова мак торта је идеалан избор.
Не треба вам рерна, нити ћете потрошити много времена. Припрема је толико једноставна, а резултат је торта која ће својим богатим укусом подсетити на најбоље традиционалне посластице.
Састојци:
– 150 г млевеног мака
– 150 г шећера
– 1 ванилин шећер
– 75 г гриза
– 600 мл млека
– 150 г маслаца
– 400 г млевеног кекса
Припрема:
Млеко сипати у шерпу, додати мак, шећер и ванилин шећер, потом и гриз. Промешати жицом. Кувати око 10 минута на лаганој ватри док се не згусне. Потом у врелу смесу додати маслац и добро измешати.
Након тога сипати и петит кекс и све лепо сјединити. Излити у калуп пречника 22 цм и ставити да се охлади у фрижидеру.
Глазура:
– 150 г беле чокоалде
– 70 мл слатке павлаке
Павлаку умлачити, па у њу додати чоколаду да се растопи. Измешати и прелити колач. Украсити по ћељи.
Пријатно и јавите нам како вам се допао рецепт!