Правићете их стално
Готове за 10 минута! ЧИЗКЕЈК КИФЛИЦЕ СУ ХИТ Не пеку се, а праве без квасца, јаја, брашна...
Ако волите укус слатког сира, а још сте и љубитељи теста, испробајте овај лаган рецепт и спремите чизкејк кифлице!
Мекане и слаткице чизкејк кифлице праве се, како пише Глоси, веома једноставно, а сигурно ће вас очарати укусом.
Састојци:
500 г лиснатог теста
220 г крем сира
50 г шећера + 2 кашике шећера
кашичица екстракта ваниле
кашичица цимета
уље за пржење
Припрема:
У првој посуди промешајте цимет са две кашике шећера.
У другој посуди мутите крем сир, па му додајте 50 г шећера и ванилу.
Развуците танко тесто укруг и сеците на троуглиће (вуците ножем од средине круга ка ивици).
Троуглиће мажите умућеним крем сиром, па савијте у кифлицу, од ширег ка ужем делу троугла.
Загрејте уље у тигању, па убацујте кифлице у врело уље и пржите са сваке стране пола минута до минут или док не постану златнобраон.
Извадите из уља и поређајте их на убрус да упије вишак уља. Поспите шећером и циметом.
Послужите уз црвено воће.