ГОТОВ ЗА 5 МИНУТА Погледајте РЕЦЕПТ за најлепши ШВАРЦВАЛД СЛАДОЛЕД с чоколадом и вишњама! ЛЕДЕНА посластица која „убија“ све МЕТЕОАЛАРМЕ
Ако волите укус чувене Шврацвалд торте сигурни смо да ће вас истоимени сладолед потпуно одушевити. Осим што расхлађује организам, спој састојака у њему је такав да једностано не можете да му одолите.
Сочни црвени плодови вишње даће дозу киселости, док ће све остало бити рај за непца и душу. Предност у односу на торту је то што се брзо прави и можете га чувати у замрзивачу, па вадити по потреби и уживати у укусу који се једноставно не заборавља.
Ево шта је потребно од састојака, а сваки следећи пут ћете правити дуплу меру, јер ово је уживање којем је тешко одолети и рећи доста.
Састојци:
За прелив од вишања:
350 г вишања
30 г шећера
2 кашике воде + једна кашика густина
1 кашика ликера од вишања (може и не мора)
За сладолед:
150 г ситно исецкане црне чоколаде
250 мл павлаке за шлаг + 3 кашике шећера (уместо тога можете користити конзерву кондензованог млека)
Екстракта ваниле
Врх кашичице соли
250 г маскарпонеа + 250 мл павлаке за шлаг
Припрема:
Прелив од вишања
Из вишања извадите коске, па их ставите у шерпу да се кувају са шећером. Измешајте воду и густин и додајте вишњама кад се мало укувају. Додајте ликер од вишања, па кад се згусне склоните са ватре.
Сладолед
За припрему сладоледа најбоље је користити кондензовано млеко, које можете лако да направите сами. Ако немате времена, одлична замена може бити шлаг помешан са шећером, који ћете добро умутити у густу смесу.
Миксером умутите маскарпоне са екстрактом ваниле, шлагом и прстохватом соли, па додајте кондензовано млеко. На самом крају додати исецкану чоколаду и ручно измешати.
У посуду ставите ред сладоледа, ред прелива, ред сладоледа, ред прелива све док не потрошите све. Оставите да се заледи неколико сати, а најбоље преко ноћи.
Дневник/Глоси