overcast clouds
11°C
31.03.2025.
Нови Сад
eur
117.0992
usd
112.8015
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ФЕНОМЕНАЛАН РЕЦЕПТ ЗА ПИЛЕЋУ ПАШТЕТУ Подсећамо на бисер из бележнице легендарног глумца Ташка Начића

26.03.2025. 15:27 17:00
Пише:
Извор:
СРБИЈА ДАНАС
паштета
Фото: youtube prinstcrin/ prakticnazena.tv

Царска паштета гурмана Ташка Начића! Својевремено привукла велику пажњу у рубрици ТВ Новости посвећеној кулинарству  

Наш легендарни глумац Ташко Начић између осталог поред свог рада и улога које је одиграо, остао је упамћен и као велики гурман, што је често био случај и код многих серијских и телевизијских јунака које је играо, а по којима га памтимо.

Састојци:  килограм белог пилећег или ћурећег меса, пет јаја, 150-200 г путера,  главица црног лука, кашика сенфа, милерам, мајонез, першун, маслине, со, бибер, уље, кисели краставчићи по жељи

Припрема:

Месо очистити од костију и издинстати. Додати путер, исецкани лук, кашику сенфа, барена и уситњена јаја, посолити и побиберити, па све самлети у машини за млевење меса. Од масе формирати жељени облик, премазати мајонезом или милерамом, и на крају украсити першуном, маслинама или киселим краставцима.

СРБИЈА ДАНАС/ Жена

Царска паштета по рецепту Ташка Начића! Својевремено привукла велику пажњу рубрике посвећене кулинарству у ТВ Новости 

Наш легендарни глумац Ташко Начић између осталог поред свог рада и улога које је одиграо, остао је упамћен и као велики гурман, што је често био случај и код многих серијских и телевизијских јунака које је играо, а по којима га памтимо.

Састојци:  килограм белог пилећег или ћурећег меса, пет јаја, 150-200 г путера,  главица црног лука, кашика сенфа, милерам, мајонез, першун, маслине, со, бибер, уље, кисели краставчићи по жељи

Припрема:

Месо очистити од костију и издинстати. Додати путер, исецкани лук, кашику сенфа, барена и уситњена јаја, посолити и побиберити, па све самлети у машини за млевење меса. Од масе формирати жељени облик, премазати мајонезом или милерамом, и на крају украсити першуном, маслинама или киселим краставцима.

СРБИЈА ДАНАС/ Жена

Извор:
СРБИЈА ДАНАС
Пише:
Пошаљите коментар
НАПРАВИТЕ ДОРУЧАК КОЈИ ЋЕ ОДУШЕВИТИ ЦЕЛУ ПОРОДИЦУ Паштета од туњевине ПРАВИ СЕ ЗА ЧАС
Ilustracija

НАПРАВИТЕ ДОРУЧАК КОЈИ ЋЕ ОДУШЕВИТИ ЦЕЛУ ПОРОДИЦУ Паштета од туњевине ПРАВИ СЕ ЗА ЧАС

13.12.2024. 15:42 16:27