ФАШИРАНЕ ШНИЦЛЕ НА ТУРСКИ НАЧИН Нема јаја ни презле, а сочне су и преукусне ЗАВОЛЕЋЕТЕ ИХ НА ПРВИ ЗАЛОГАЈ
11.12.2024.
18:55
19:03
Коментари (0)
Сви волимо фаширане шницле и правимо их на класичан начим, а јаја презле или стари хлеб су, осим меса, обавезни.
Е Турци то раде мало другачије, а фаширане шницле су им толико укусне и сочне, да ћете их увек правити када их једном пробате
Потребно је
1 кг млевеног јунећег меса
1 кашичица бибера
1 кашичица љуте туцане паприке
1 кашичица слатке паприке
1 кашичица кумина
1 кашичица коријандера
1 кашика ренданог белог лука
1/2 шоље першуна
1 црни лук
Припрема:
Исецакајте црни лук и ставите га у воду. У млевено месо додајте зачине, бели лук, першун и добро промешајте. Процедите црни лук и додајте га у смесу са месом. Добро сједините, па рукама вадите и обликујте лоптице, а затим их пеците на загрејаном уљу, преноси Ало.рс.