FAŠIRANE ŠNICLE NA TURSKI NAČIN Nema jaja ni prezle, a sočne su i preukusne ZAVOLEĆETE IH NA PRVI ZALOGAJ
11.12.2024.
18:55
19:03
Komentari (0)
Svi volimo faširane šnicle i pravimo ih na klasičan načim, a jaja prezle ili stari hleb su, osim mesa, obavezni.
E Turci to rade malo drugačije, a faširane šnicle su im toliko ukusne i sočne, da ćete ih uvek praviti kada ih jednom probate
Potrebno je
1 kg mlevenog junećeg mesa
1 kašičica bibera
1 kašičica ljute tucane paprike
1 kašičica slatke paprike
1 kašičica kumina
1 kašičica korijandera
1 kašika rendanog belog luka
1/2 šolje peršuna
1 crni luk
Priprema:
Isecakajte crni luk i stavite ga u vodu. U mleveno meso dodajte začine, beli luk, peršun i dobro promešajte. Procedite crni luk i dodajte ga u smesu sa mesom. Dobro sjedinite, pa rukama vadite i oblikujte loptice, a zatim ih pecite na zagrejanom ulju, prenosi Alo.rs.