ДОМАЋА ЧОКОЛАДА КОЈА ЈЕ ЗАСЕНИЛА И ОНУ ВИРАЛНУ "ДУБАИ" Здрава и преукусна да сва чула уживају
Кажу да је Дубаи чоколада врхунац луксуза и укуса, али да ли сте икада пробали домаћу креацију која може парирати и најскупљим светским чоколадама?
Представљамо вам "Небески ужитак", посластицу која комбинује богатство тамне чоколаде са несвакидашњим нотама зачина, суптилном хрскавошћу и егзотичним воћем.
Овај рецепт је савршен за оне који желе да створе ремек-дело које осваја не само укусом, већ и мирисом и текстуром.
Састојци:
200 г тамне чоколаде (70% какаа или више)
50 г какао путера
2 кашике кокосовог шећера (или меда за блажи укус)
Прстохват морске соли
1 кашичица кардамома у праху
1/2 кашичице цимета
1 кашичица нарендане корице наранџе
30 г кандираног ђумбира, ситно сецканог
30 г лиофилизованих (осушених) малина
20 г пистаћа, грубо исецканих 1 кашика пчелињег полена за декорацију (опционо)
Припрема:
Отопите тамну чоколаду и какао путер на пари, мешајући док смеса не постане потпуно глатка. Додајте кокосов шећер и наставите да мешате док се шећер не растопи. Склоните са ватре.
У отопљену чоколаду додајте кардамом, цимет, морску со и нарендану корицу наранџе. Добро промешајте да се састојци равномерно распореде.
У смесу пажљиво умешајте кандирани ђумбир, половину лиофилизованих малина и половину пистација. Остатак сачувајте за декорацију, пише Glossy.espreso.
Сипајте смесу у калуп обложен папиром за печење или у силиконске калупе за чоколаду. Равномерно распоредите смесу, а затим је украсите преосталим малинама, пистаћима и, по жељи, пчелињим поленом.
Ставите чоколаду у фрижидер на најмање 2 сата, док се потпуно не стврдне. Након тога је извадите из калупа и пажљиво исеците на жељене облик