Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ВОЛИТЕ ДУБАИ ЧОКОЛАДУ? Торту ћете волети још више КРЕМАСТА И СЛАСНА ОСТАВИЋЕ ВАС БЕЗ ТЕКСТА

02.12.2024. 17:41 17:53
Пише:
чоко
Фото: youtube printscreen/The Hungry bites

Ако вам се допада домаћа чоколада која је освојила друштвене мреже, торта инспирисана овим несвакидашњим дезертом ће вас одушевити.

Популарна Дубаи чоколада један је од трендова у свету хране који су се протеклих година муњевито проширили захваљујући друштвеним мрежама ТикТок и Инстаграм, па свакодневно виђамо рецепте за овај необичан слаткиш.
Наравно, када је реч о кухињи, креативност нема границе, па нам је одмах стигла и торта у стилу Дубаи чоколаде, а она делује још укусније и одличан је за избор за неку свечанију, посебну прилику попут рођендана или празника.

Припрема се прилично једноставно, а резултат је мекан и сочан дезерт с кремастим филом који заиста вреди пробати.
 

Састојци:
 

200 г шећера
160 г брашна
50 г какао праха
2 кашичице прашка за пециво
⅓ кашичице цимета
¼ кашичице соли
½ шоље уља (110 мл)
¾ шоље млека (180 мл)
1 кашичица екстракта ваниле
1 јаје

За фил:
 

300 г кадаифа
100 г путера
180 г беле чоколаде
180 г путера од пистаћа
прстохват соли

За чоколадни ганаш:
 

360 мл слатке павлаке
1 кашика меда
300 г црне чоколаде

Припрема
 

У чинију сипајте брашно, шећер, какао, прашак за пециво и цимет и промешајте. Додајте уље, млеко, арому ваниле и јаје и мутите док не добијете глатку смесу. Сипајте у калуп обложен пек-папиром и пеците 37-40 минута у рерни загрејаној на 180 степени.
Исецкајте катаиф и добро раздвојите прстима (да се не лепи). У шерпи отопите путер на средњој температури, па на томе крчкајте катаиф док не порумени, а онда одмах пребаците у хладну чинију и оставите да се хлади.
Отопите белу чоколаду, па јој додајте путер од пистаћа и со и промешајте. Додајте у то катаиф и добро промешајте.
У одвојеној посуди умутите миксером слатку павлаку, којој ћете додати мед. Кад буде фино згуснуто, убаците и отопљену црну чоколаду и промешајте шпатулом. Ставите у фрижидер да се стегне, идеално преко ноћи, али може и око четири сата.
Пресеците хоризонтално бисквит на две коре. Сипајте чоколадни ганаш у шприц и нанесите по ивици коре.
На кору намажите фил од катаифа и потом преклопите другом кором.
Намажите одозго и целу торту чоколадним филом.
По жељи можте украсити ломљеним пистаћима.

Извор:
Glossy.espreso
Пише:
Пошаљите коментар