light snow
-2°C
18.01.2025.
Нови Сад
eur
117.0991
usd
113.7658
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ДИЛЕМА ЈЕ РЕШЕНА, НЕЋЕТЕ ПРЕКРШИТИ ПОСТ Ова смеса за поховање прави је хит

10.12.2024. 17:32 17:37
Пише:
Фото: Youtube Printscreen

Поховано месо са помфритом и сезонском салатом многи сматрају најлепшим ручком.

С обзиром на то да у периодима великих црквених постова није дозвољено конзумирање меса, јаја и млечних производа, често смо у дилеми како да похујемо барено поврће, а да оно буде једнако укусно као и кад је уваљано у јаја, брашна и презле.

Исту смесу можете да користите и за спремање пржене рибе, с тим што би требало да преполовите количину куркуме и додате слатку алеву паприку.

Састојци:

150 г густина

50 г кукурузног брашна

кафена кашичица куркуме

пола кафене кашичице соли

пола кафене кашичице прашка за пециво

100 мл киселе воде

Фото: pixabay.com

Припрема:

Помешајте густин, кукурузно брашно, со, куркуму и прашак за пециво у једну посуду, па све добро сједините. У ову смесу најпре уваљајте све барено поврће које желите да похујете.

Уколико планирате да пржите рибу, ставите пола кафене кашичице куркуме и пола кафене кашичице алеве паприке у смесу од густина, кукурузног брашна и соли, па у ову смесу уваљајте рибу.

Потом у остатак смесе сипајте киселу воду, добро размутите кашиком тако да нема грудвица и опет уваљајте поврће, односно рибу у ову смесу која је по конзистенцији мало гушћа од смесе за палачинке.

У тигањ сипајте уље, па кад се загреје спуштајте поврће и похујте га на средње јакој температури рингле.

Захваљујући густину, поврће и риба неће упити вишак масноће, а због куркуме ће добити лепу златну боју као кад храну похујете у смеси од јаја, брашна и презли.

Крстарица

Пише:
Пошаљите коментар